Takee – primul smartphone holografic 3D (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=dAJrrQzBs_Y&w=580&h=370]

  O multitudine de concepte publicate pana acum prezentau smartphone-uri capabile sa proiecteze imagini holografice pentru noi, iar tot ceea ce parea imposibil cu doar cativa ani in urma, este acum posibil. Takee este o companie asiatica, care a produs primul smartphone holografic 3D, iar in clipul video de mai sus puteti vedea exact cum functioneaza el, tehnologia fiind similara cu cea a Amazon Fire Phone.

  Exact precum Amazon Fire Phone, smartphone-ul celor de la Takee urmareste pozitia utilizatorului in raport cu terminalul folosind patru camere frontale, imaginea holografica fiind afisata in functie de ele. Terminalul poate afisa imagini 3D si va veni cu o librarie conceputa special de catre producatori, insa veti vedea in imaginile de mai jos exact ce proiecteaza imaginile in fata dispozitivului.

  Acestea fiind spuse, Takee functioneaza in baza unui procesor octa-core, are un ecran de 5.5 inch cu rezolutie Full HD 1080p si are o camera de 13 megapixeli. Lasand la o parte hardware-ul, iata ca avem in sfarsit primele terminale mobile comerciale capabile sa proiecteze imagini holografice, iar daca tehnologia se va dovedi a fi fiabila, atunci poate alti producatori importanti se vor gandi sa o implementeze.