Apple – evolutia companiei din 1990 si pana in prezent

  Pentru ca pe data de 22 iulie compania Apple urmeaza sa prezinte rezultatele financiare pentru Q3 2014, o agentie de analiza financiara a prezentat evolutia companiei americane din 1990 si pana in prezent, adugand cateva estimari pentru viitor. Incepem cu incasarile, acestea crescand la aproape 180 de miliarde de dolari in 2013, de la aproximativ 7 miliarde de dolari in cursul anului 1990, cea mai mare crestere inregistrandu-se in urma lansarii iPhone/iPad.

  Separat de cresterea vanzarilor, aceste doua produse au generat si o crestere exponentiala a numarului de magazine deschise de catre cei din Cupertino, majoritatea celor noi aparand pe plan international si nu doar in SUA. De la magazine trecem la costurile de achizitie ale componentelor si cele privind cercetarea, toate scazand substantial dupa lansarea iPhone si iPad, exceptie facand cercetarea si dezvoltarea, Apple investind mai multi bani in acest segment in ultimii ani.

  In final avem evolutia aplicatiilor disponibile in App Store, graficul de mai jos demonstrandu-ne ca avem parte de o crestere constant de la lansarea sa si pana in prezent, 1.2 milioane de aplicatii fiind acum disponibile. Acestea fiind spuse, marti Apple va prezenta rezultatele financiare pentru Q3 2014 si vom vedea atunci se vor completa aceste grafice.