Prima Pagina iPhone 6 iPhone 6 – noi teste de reistenta demonstreaza duritatea panoului de safir...

iPhone 6 – noi teste de reistenta demonstreaza duritatea panoului de safir (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=b7ANcWQEUI8&w=580&h=370]

  Cu doar doua saptamani de zile in urma v-am prezentat primele teste extreme de rezistenta pentru ecranul iPhone 6, iar astazi avem parte de o continuare a lor. In cele doua clipuri video prezentate in acest articol, ecranul iPhone 6 este distrus folosind o sageata, insa inainte de toate ni se demonstreaza cat de vulnerabil este el in fata zgarieturilor facute folosind smirghel.

  Daca va intrebati de ce este folosit acest tip de material pentru a testa ecranele, ei bine ratiunea este destul de simpla: pentru ca el este capabil sa zgarie ecranul iPhone 6, in timp ce cheile, cutitele, etc, nu o pot face. Safirul este mai dur decat materialele folosite pentru fabricarea obiectelor mentionate anterior, asa ca el trebuie zgariat cu materiale mai dure de atat, smirghelul lasand o multitudine de zgarieturi pe el, dar si pe Gorilla Glass-ul din iPhone 5S.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=9TqkgqsZkJs&w=580&h=370]

  Desi panoul, presupus a fi din safir, pentru iPhone 6 rezista mai bine la acest tip de zgarieturi decat Gorilla Glass, safirul folosit pentru butonul Home al iPhone 5S are un grad de rezistenta mai mare, asa ca acum se pune in discutie daca safirul folosit pentru panou este pur sau nu. Daca acest panou frontal nu este din safir pur ci doar are o laminare facuta, atunci rezultatul este cat se poate de normal.

  Testele de mai sus au demonstrat fara dubiu ca sticla de safir este foarte dura si poate rezista chiar si in fata unei “torturi” produse de catre smirghel, insa o sageata il poate distruge oricand.

  • Marius

    Pentru Dumnezeu, este doar un panou frontal de telefon. Daca rezista la zgarieturi mai bine decat cele pe care le-am avut pana acum si nu se sparge cand ne cade din mana, atunci este ideal. Nu inteleg de ce exagereaza toata lumea si trage cu pistolul si arcul in ele cand teste s-au facut deja pe ele in laboratoare speciale sa explice de ce sunt in stare. Pun pariu ca daca ar face apple unul indistructibil chiar si atunci ar fi gure rele sa aibe cate ceva de reprosat.

  • havi

    Deunde au ecran de ip 6 la timpul asta?

  • Daniel

    @havi –> De la parteneri, inainte de fiecare lansare se intampla asta, se gaseste unul din fabricile ce produc piesele pentru iphone sa bage cate un sticla de display in buzunar :))(pentru pretul corect, iti dai seara 😉 ). Perfect de acord cu Marius, asta e doar marketing, daca arati ca display-ul iphone-ului e in stare sa faca si clatite, o sa aiba un impact major in vanzari. It’s just good business. Oricum e destul de impresionant ce pare sa se intample cu iphone-ul, mie personal imi plac produsele de la apple pentru acest sentiment de produs de inalta calitate. Faptul ca duc chestia asta la un nivel mai intalt nu poate sa fie decat bucurator 🙂