Un american a cumparat produse Apple in valoare de sute de mii de dolari folosind carti de credit expirate

  Un barbat de 52 de ani din Florida, SUA, a reusit sa cumpere produse Apple in valoare de cateva sute de mii de dolari in ultimele luni din Apple Store-urile americane folosindu-se de carti de credit ale caror conturi erau inchise. Barbatul mergea in Apple Store-uri si la refuzul initial de procesare al platii de catre POS, el simula un apel la banca proprie si forta angajatii companiei sa foloseasca un numar de referinta pentru a forta plata.

According to the Secret Service, Parrish’s strategy involved showing up at these brick-and-mortar stores and handing over a credit card, whose account had been closed. When the Apple Store employee would swipe the card and have it declined, Parrish would pretend to phone his bank, and come back with a six-digit reference number from a supposed customer service agent.

  Desi Apple interzice asemenea practici deoarece fortarea platii nu necesita utilizarea vreunui cod special, iar daca ea se face pentru un cont inchis, compania nu incaseaza vreun ban. Folosind aceasta metoda barbatul a facut 42 de achizitii a cate 7400 fiecare in Apple Store-uri din multiple locatii ale statului Florida, totul pana in momentul in care a fost arestat de catre autoritatile americane.

He would then give this fake reference number to the Apple Store employee, and instruct them to “force post” the transaction using it, since this will push the payment through regardless of the number used, which is essentially random.

  Avand in vedere ca barbatul nu are bani pentru a acoperi platile, Apple ramane cu o dauna de o valoare considerabila care probabil va fi platita in final de catre angajatii care au autorizat in mod incorect platile.