Apple achizitioneaza compania BookLamp

  BookLamp este o companie americana specializata pe oferirea de recomandari personalizate pentru carti cu ajutorul unor algoritmi proprii, Apple achizitionand-o la inceputul acestui an. Inchis in aprilie, serviciu dezvoltase un sistem numit Book Genome care analizeaza continutul cartilor si il impartie pe diverse teme pentru a ajuta utilizatorii sa descopere mai usor cartile de care sunt interesati.

Part of the reason that Apple made the move to acquire BookLamp was because of this long list of clients. “At first Apple and BookLamp talked about growing their contract, but then they talked more from a strategic standpoint,” a source says. “What Apple wanted to do was, instead of contract, they wanted to make sure whatever work was done was done just for them.”

  Folosind aceasta tehnologie, compania Apple poate imbunatati radical iBooks si sistemul de recomandare a cartilor prin iBookstore, achizitia companiei fiind destul de logica, mai ales ca Apple colabra cu ea de ceva vreme. Obiectivul Apple pe termen lung este intrecerea Amazon in ceea ce priveste vanzarea de carti digitale, iar a cheltui intre 10 milioane si 15 milioane de dolari pentru BookLamp nu reprezinta un risc atat de mare.