Cost Control – cata incredere poti avea in sistemele care te atentioneaza cand depasesti traficul de internet disponibil in abonament?

  Fiecare operator de telefonie mobila din Romania are un sistem care te anunta in momentul in care estei aproape sa iti consumi tot traficul de internet alocat intr-un abonament sau intr-o optiune disponibila pentru cartele prepay. Fiecare operator de telefonie mobila sustine ca acest tip de sistem este de incredere si cu ajutorul sau veti sti intotdeauna cand trebuie sa aveti grija cat trafic de internet mai faceti pentru a evita generarea de cost suplimentar.

  Daca va intrebati cata incredere ar trebui sa aveti in sistemele de acest gen, ei bine va spun ca n-ar trebui sa va incredeti in ele deoarece sunt departe de a fi sigure. Mi s-a spus de multiple ori de catre angajati ai operatorilor de telefonie mobila ca aceste sisteme nu sunt capabile sa ofere avertismente in timp util pentru a impiedica generarea de costuri suplimentare pentru traficul de internet, ele nefiind concepute pentru a monitoriza traficul in timp real.

  In experienta din viata reala am observat ca aceste sisteme trimit mesajele de avertizare cu cateva ore dupa ce traficul de internet se consuma, iar asta pentru ca acest tip de sisteme se actualizeaza, in general, o data la 3 – 6 ore. In aceste conditii, niciodata nu ar trebui sa va incredeti in ele, mai ales daca folositi internetul in roaming, caz in care costul suplimentar poate fi considerabil mai mare in cazul epuizarii traficului alocat unei optiuni de internet.

  Voi ce experiente ati avut cu sistemele de acest gen?