Cota de piata a iPhone-urilor inregistreaza o scadere in Q2 2014

  In Q2 2014 compania Apple a vandut 35.1 milioane de smartphone-uri, cu 3.9 milioane mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, inregistrand o crestere de 12.4% in vanzari. Din pacate cresterea in vanzari inregistrata de care Apple a fost mai mica decat cea medie a pietei, iar acest lucru a generat o scadere  a cotei sale de piata detinuta pe piata globala a smartphone-urilor, iar in imaginea de mai sus puteti vedea totul.

Despite a challenging quarter for Samsung, and to a lesser extent Apple, the strong market demand boosted results for most smartphone vendors. Emerging markets supported by local vendors are continuing to act as the main catalyst for smartphone growth. Among the top vendors in the market, a wide range of Chinese OEMs more than outpaced the market in 2Q14. By far the most impressive was Huawei, nearly doubling its shipments from a year ago, followed by another strong performance from Lenovo.

  Dupa cum puteti vedea, cota de piata a Apple a scazut cu 1.1% intr-un an de zile in ciuda cresterii vanzarilor, scaderea fiind mult mai mica decat cea de 6.9% inregistrata de catre Samsung. Vanzarile celor de la Samsung au scazut cu 3 milioane de unitati fata de aceeasi perioada a anului trecut, fiind singurul producator important care a vandut mai putine smartphone-uri, Huawei, Lenovo si LG inregistrand cresteri sanatoase.

  Practic asistam la o cadere a companiei Samsung intr-un trimestru in care a lansat si Samsung Galaxy S5, dar si la o crestere a producatorilor de smartphone-uri ieftine, Apple avand nevoie de iPhone-uri la preturi mult mai competitive.

2 COMENTARII

  1. De unde prețuri competitive daca tot il scumpesc cu fiecare model nou? Mai ales daca va fi 6-le cu ecran de safir si alte delicii…

  2. Deci trambitata crestere a cotei de piata a iPhone la 15-18% nu s-a intamplat . Mai mult cota a chiar scazut la sub 12%.
    Samsung o sa o ia pe calea lui Apple, cu scaderi in continuare pana cand va oferii telfoane bune la preturi mici. Deocamdata ambele companii au produse supraevaluate pt ce ofera.