Cosmote, Orange, RCS & RDS si Vodafone – INTERNET NELIMITAT si capcana operatorilor

  In ultimii ani, Cosmote, Orange, RCS & RDS si Vodafone, cei mai mari operatori de telefonie mobila din Romania, au inundat piata cu oferte de internet mobil nelimitat la viteze din ce in ce mai atractive. In fata unor campanii de promovare extrem de bine gandite, utilizatorii s-au grabit sa profite de “oferte” pentru a afla mai apoi ca internetul mobil nelimitat devine inutil daca nu esti cumpatat.

  Ideea de internet mobil nelimitat este o himera la preturi de 5 – 10 euro pentru optiuni si asta deoarece in spatele acestei denumiri de marketing se ascunde o oferta gandita pentru a pacali oameni. Cand un operator de telefonie mobila iti spune ca iti ofera internet nelimitat, in realitate el iti ofera acces la reteaua sa de internet la o anumita viteza intr-o limita de trafic, iar dupa depasirea ei viteza scade atat de mult incat internetul devine inutilizabil.

  Daca un operator iti aloca 1 GB de trafic la viteze 3G sau 4G, dupa epuizarea sa, viteza scade atat de mult incat devine o adevarata provocare sa mai incarci o pagina web intr-o limita rezonabila de timp. Toti operatorii de telefonie mobila din Romania ofera internet mobil nelimitat pentru utilizatori, insa problema este ca oamenii se lasa usor pacaliti de marketing-ul bine gandit si dupa incheierea unor contracte lungi, ajung in final sa planga la telefoanele serviciilor de relatii cu clientii.

  In general operatorii de telefonie mobila ofera 500MB – 3 GB de trafic de internet la viteze 3G sau 4G, dupa epuizarea acestui trafic viteza scazand la 64 kbps sau 128 Kbps. Traducand aceasta scadere de viteza intr-o incarcare a informatiilor aplicatiei Facebook, trebuie sa stiti ca asteptarea creste de la cateva secunde la cateva minute pentru a vedea News Feed-ul, la aproape 1 minut pentru a incarca poze sau alte informatii.

  Desi au fost in nenumarate randuri criticati pentru ofertele inselatoare, lor prea putin le pasa, chiar si de plangerile facute pentru lipsa de informatii clare oferite clientilor la incheierea contractelor. Acestea fiind spuse, internetul mobil nelimitat este o capcana utilizata de catre operatori pentru a va convinge sa incheiati contracte de lunga durata, iar in final nu veti primi ceea ce sperati voi.