Tabletele Surface au generat pierderi de 1.7 miliarde de dolari pentru Microsoft

Microsoft Surface Pro 3 - iDevice.ro

  In anul 2012 compania Microsoft a lansat primele tablete Surface in ideea de a concura cu tabletele companiei Apple si in aproape 2 ani de la aparitia primului model, Microsoft inca nu a facut profit in baza acestui produs. Conform celor mai recente informatii financiare publicate de catre cei de la Microsoft, tabletele Surface au generat in total pierderi de aproape 1.7 miliarde de dolari pentru compania din Redmond.

  In ultimele 3 luni ale anului 2014 tabletele Surface au generat cea mai mare pierdere de pana acum pentru Microsoft, ea insumand 363 de milioane de dolari. O parte din aceasta pierdere se datoreaza faptului ca Microsoft a incercat sa dezvolte o tableta Surface Mini, insa a luat decizia de a nu o lansa pe piata, asa ca in final intreaga sa linie de tablete a generat o noua pierdere pentru companie, cea mai mare pana acum.

  De ce se incapataneaza Microsoft sa piarda bani cu acest produs nu stie nimeni, insa e putin probabil ca proiectul sa fie oprit in viitorul apropiat, Microsoft fiind lasata fara un competitor pe piata tabletelor.

3 COMENTARII

  1. Surface-urile ar rupe daca pretul ar fi mai mic. Ecosistemul e varza, mai cer si $100 pe accesoriul ala, nu se aduna pentru consumer.