Un muzeu din SUA “exploateaza” broaste testoase pentru o expozitie speciala

  Un muzeu din Colorado, SUA, s-a gandit ca ar fi interesant daca ar expune intr-una dintre locatiile sale creatia unui artist local ce foloseste trei broaste testoase si tablete iPad pentru a prezenta orase parasite din SUA. Amplasand cate doua tablete iPad pe fiecare carapace ale celor trei broaste testoase folosite in expozitia sa, artistul ruleaza continut video inregistrat de catre testoase in timpul unor “calatorii” ce le-au purtat prin orase parasite din SUA.

  Broastele testoase se plimba libere in tarcurile special facute de catre muzeu pentru ele, iar o buna parte dintre vizitatori au fost nemultumiti de modul in care sunt tratate animalele. In aceasta idee o petitie online a fost initiata pentru a opri “exploatarea” broastelor testoase, ei sustinand ca greutatea tabletelor iPad aplasate pe carapacea fiecarei broaste testoase le pune in pericol viata.

  Desi muzeul colaboreaza cu un veterinar pentru a se asigura ca broastele testoase nu sunt ranite, activistii care au semnat petitia icnearca sa ii forteze sa renunte la ideea expozitie, dar probabil nu vor avea mult succes.