USB “Type-C” este pregatit pentru a schimba modul in care utilizam dispozitive USB cu PC-uri

  USB “Type-C” este un nou tip de conector USB despre care v-am vorbit cu multe luni de zile in urma, el urmand a aduce o schimbare similara cu cea pe care a adus-o portul Lightning al iDevice-urilor. Mai exact, noul tip de cablu USB a fost gandit pentru a putea fi introdus in orice pozitie intr-un port USB 3.1, dar mai mult decat atat, el poate fi implementat inclusiv in terminale mobile pentru a permite incarcarea sau transferul de fisiere.

“Interest in the USB Type-C connector has not only been global, but cross-industry as well,” said Brad Saunders, USB 3.0 Promoter Group Chairman. “Representatives from the PC, mobile, automotive and IoT industries have been knocking down our door anticipating this new standard. This specification is the culmination of an extensive, cooperative effort among industry leaders to standardize the next generation USB connector as a long-lasting, robust solution.”

  Avand un profil mult mai subtire decat un port USB normal, USB “Type-C” poate fi usor implementat in terminalele mobile, iar dezvoltatorii sai sustin ca acesta poate fi implementat acum in PC-uri. Practic noul standard USB ar eliminat complet problemele privind introducerea unui cablu USB intr-un port USB, asa ca nu veti mai avea cum sa introduceti gresit un cablu, chiar si atunci cand o faceti fara a vedea portul USB in sine.

  Separat de toate acestea noul conector USB este la fel de mic precum porturile USB 2.0 Micro-B, oferind in acelasi timp viteze de transfer de pana la 10 Gbps in cazul conectarii la un port USB 3.1. Impreuna cu cresterea vitezei de transfer, noul tip de conector este capabil sa transfere si pana la 100W de energie pentru orice fel de produs conectat la el, asa ca vorbim despre o schimbare majora care va ajunge in lunile viitoare in PC-urile din intreaga lume.