Siri a fost utilizat de catre un criminal intr-o tentativa de a ascunde un cadavru

  Dupa cum probabil stiati deja, in trecut asistentul personal Siri al iOS-ului oferea raspunsuri pentru intrebari precum “unde pot ascunde un cadavru”, iar luand in serios sfaturile oferite de Siri, un criminal a incercat sa se foloseasca de el pentru a incerca sa ascunda victima propriei crime. Intrebarea pusa de catre criminal dupa uciderea colegului sau de camera a fost utilizata ca si proba in procesul instrumentat de catre procurorii unui stat american impotriva sa.

New evidence presented Tuesday in the trial of a man accused of killing his roommate showed he apparently asked Siri on his iPhone, “I need to hide my roommate.” Pedro Bravo is accused of killing University of Florida student Christian Aguilar in 2012.

  Desi probabil aceasta dovada nu era imperios necesara pentru a il condamna pe barbat, ea dovedeste cat de mult se bazeaza unii oameni pe asemenea informatii, fie ele ireale. Intre timp compania Apple a incetat sa mai ofere raspunsuri pentru intrebari de acest gen, insa asta probabil nu-i va opri pe unii din a le pune.