Apple – compania aflata pe marginea prapastiei sub comanda lui Tim Cook

  Decesul lui Steve Jobs a adus compania Apple in fata unui “pluton de executie” compus din analisti, brokeri, speculatori si tot felul de persoane care prevesteau un viitor sumbru pentru gigantul american. In fata unui imens val de critici, toata lumea a uitat faptul ca Apple continua sa vanda tot mai multe produse si incaseaza tot mai multi bani, avand profit in crestere, si in ciuda acestor “dovezi”, tot mai multi oameni strigau in cor ca “Apple moare”.

  Trei ani mai tarziu, valoarea actiunilor Apple stabileste un nou record pe bursa americana, depasindu-l pe cel inregistrat in luna septembrie a anului 2012, cu putin timp inaintea prezentarii iPhone 5. Acum iPhone 6 este “actorul principal”, terminalul pe care atat de multa lume abia astepta sa il vada, el urmand a fi prezentat oficial pe data de 9 septembrie intr-o conferinta a celor din Cupertino.

  In ciuda faptului ca Apple a murit de nenumarate ori in mintea unora, in ciuda previziunilor sumbre ale analistilor nepriceputi, acum Apple este din nou in gratiile tuturor. Cu o capitalizare bursiera de peste 600 de miliarde de dolari si actiuni care costa peste 100$(700$ daca ne raportam la anul 2012) Apple este in “declin”, intr-un declin imaginat doar de catre cei care si-au dorit moartea rapida a companiei care a revolutionat pietele smartphone-urilor si tabletelor.

  In ciuda a tot ceea ce isi doresc unii, in ciuda lipsei lansarii unui produs “revolutionar” in ultimii 4 ani de zile, Apple ramane in continuare o companie extrem de puternica, in continua ascensiune.