Cycada poate rula aplicatii iOS in Android (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Uaple0Ec1Dg&w=580&h=370]

  Un terminal mobil care poate rula aplicatii pentru iOS si Android este visul oricarui utilizator, iar cercetatorii universitatii Columbia din SUA ar putea transforma acest vis in realitate cu ajutorul unui nou software. Cycada este numele sau si in clipul video de mai sus ii aveti prezentata functionalitatea, el permitandu-le posesorilor de terminale Android sa ruleze aplicatii pentru iOS in sistemul de operare al celor de la Google.

  Cycada este evolutia proiectului Cider si el permite rularea de aplicatii iOS in Android fara a utiliza o masina virtuala, cercetatorii universitatii folosind un sistem numit compile-time code adaptation. Acest sistem le permite sa ruleze in Linux aplicatiile concepute pentru alte sisteme de operare, inlocuind in acelasi timp anumite functii care sunt disponibile in iOS cu altele ale Android, dar totul fara a reimplementa API-urile folosite pentru aplicatiile din App Store.

  Deocamdata Cycada se afla in proces de dezvoltare in cadrul laboratoarelor universitatii Columbia si nu se stie daca va fi lansat vreodata pentru publicul larg, insa ceea ce demonstreaza el este intr-adevar impresionant. Din pacate performantele aplicatiilor in acest sistem nu sunt chiar atat de grozave, dar totul poate fi imbunatatit in timp cu suficienta testare.