iPhone 6 cu barometru este confirmat de schite

  In cursul acestei zile v-am spus ca un nou chip pentru iPhone 6 numit Phosphorus a fost prezentat in schite obtinute de catre o companie asiatica, presupunerea fiind ca el ar fi in realitate urmasul co-procesorului M7 din chip-ul A7. Conform unor informatii aparute acum, acea componenta nu ar fi viitorul chip M8 pentru iPhone 6, ci un barometru pe care compania Apple l-ar implementa in viitorul sau terminal.

The chip pictured has the part number BMP282. I’m 99.99% sure this is a Bosch barometric pressure sensor, similar to this part BMP280. Variants of one part often have slightly different part numbers- if Apple got Bosch to customize the chip for them with different packaging, or a slightly different measurement range, that would explain the difference in part number.

  Componenta din imagine ar fi fabricata de catre compania Bosch, mai exact ar fi vorba despre un senzor similar cu cel BMP280 vandut de catre Bosch de ceva vreme. Componenta prezentata in schita are codurile de idenfiticare diferite de cele ale senzorului BMP280, insa daca Bosch l-ar fi modificat pentru Apple, atunci vorbim probabil despre un senzor mai eficient care are in mod logic alte coduri de identificare.

  Senzorul celor de la Bosch permite monitorizarea locatiei chiar si in interiorul cladirilor, furnizeaza informatii despre presiunea atmosferica, altitudine si multe altele, el nefiind totusi capabil sa monitorizeze umiditatea din aer sau temperatura. Avand in vedere ca totul se bazeaza acum pe simpla aranjare a componentei pe schita de mai sus, ramane de vazut daca iPhone 6 va avea barometru fabricat de catre Bosch sau de catre alta companie.