Facebook Messenger update va rezolva o vulnerabilitate importanta a iOS

Box vulnerabilitate majora iPhone - iDevice.ro

  In cursul acestui weekend v-am spus ca o vulnerabilitate majora a iOS-ului, descoperita de catre un dezvoltator roman, le-ar putea permite hackerilor sa ne pacaleasca sa accesam numere de telefon cu suprataxa ascunzandu-le sub forma unlor link-uri. Constienti de importanta problemei, cei de la Facebook au anuntat ca au pregatit deja un update pentru aplicatia Facebook Messenger, el urmand a fi lansat in App Store pentru a rezolva aceasta problema.

A Facebook spokesperson told TechRadar that the social network has already prepared an update to address the issue described below, in which clicking a web link from native iPhone apps can force your phone to automatically make a call, potentially to expensive or harmful numbers.

  Practic in cursul urmatoarelor ore sau zile un update pentru Facebook Messenger va fi disponibil in App Store-ul companiei Apple, el urmand a impiedica hackerii sa exploateze aplicatia in maniera prezentata in imaginea de mai sus. Practic acum aplicatia ne va intreba printr-o alerta daca dorim sa apelam un numar de telefon, indiferent daca el va fi ascuns sub forma unui link sau nu, asa ca nimeni nu ne va mai putea pacali.

  Din pacate vulnerabilitatea prezenta in Facebook Mesenger exista si in multe alte aplicatii similare, asa ca trebuie sa aveti foarte mare grija ce accesati.