iPhone 6 Phosphorus (M8) – va colecta date biometrice pentru iOS 8 Health

  In chip-ul A7 pentru iPhone 5S compania Apple a implementat un co-procesor de miscare denumit M7, el putand monitoriza toate miscarile noastre fara a utiliza accesorii speciale. Pentru chip-ul A8 compania Apple ar pregati iPhone 6 Phosphorus (M8), adica urmasul co-procesorului de miscare M7 care ar putea primi denumirea M8 si ar putea furniza tot felul de informatii biometrice, sau de miscare, pentru sistemul HealthKit disponibil in iOS 8.

  Informatia vine de la o sursa astiatica, care a publicat in cursul aceste zile schita de mai sus, in ea fiind detaliata implementarea acestui chip pentru iPhone 6 al carui cod intern este deocamdata Phosphorus. Fiind tot un co-procesor, el va prelua toate functiile chip-ului M7, dar ar putea prelua informatii biometrice privind: pulsul, numarul de calorii arse intr-o zi, nivelul de colesterol din sange, nivelul de glucoza din sange, etc.

  In aplicatia iOS 8 Health vor putea fi introduse manual aceste date, sau ele vor putea fi preluate de la diverse accesorii, iar noul chip Phosphorus, sau M8, ar putea fi utilizat pentru preluarea si procesarea acestor date. Avand in vedere potentialul imens al aplicatiei Health, implementarea unui asemenea co-procesor este cat se poate de logica, insa ramane de vazut daca functionalitatea sa va fi chiar atat de complexa in final.