Iata dimensiunea medie a ecranelor smartphone-urilor comercializate de-a lungul anilor

  In 2007 Apple a initiat o revolutie in industria smartphone-urilor, lansand cel mai bun produs de acest gen disponibil pe piata, motivandu-si in acelasi timp competitorii sa intre intr-o lunga cursa a cresterii ecranelor smartphone-urilor. Incepand cu anul 2010 compania Apple a pierdut lupta cu producatorii de smartphone-uri in ceea ce priveste implementarea de ecrane mari in propriile dispozitive, insa acum urmeaza sa faca un mare pas inainte spre a ii ajunge.

  Dupa cum puteti vedea din graficul de mai sus, in 2014 dimensiunea medie a ecranului unui smartphone este de 5 inch, Apple urmand a lansa doua modele ale iPhone 6 ale caror ecrane se afla sub si peste aceasta medie. In Asia smartphone-urile cu ecrane de peste 5 inch genereaza cea mai mare crestere in vanzari, iar Apple va incerca sa profite de acest trend prin lansarea celor doua noi modele ale iPhone 6.

2 COMENTARII

  1. Apple s-a incapatanat sa spuna pietei despre ceea ce are nevoie, dar lucrurile nu stau chiar asa. Totodata, clientii Apple au pretins mereu ca sunt multumiti cu ecrane mici, motivand mereu cu: “se poate folosi cu o singura mana”, sau cu “e un telefon, nu o tableta sau televizor”.
    Clientii Apple au fost mereu multumiti de ecrane mici, chiar li s-a parut ca ecranul de 4 inci e mare! Au argumentat ca daca au nevoie sa vada continut media, pot urmari pe ipad, sau pe TV.

    Normal ca Apple NU a miscat nimic in front. Apple ar fi trebuit sa puna in vanzare iPhone-uri cu ecrane de diferite, dimensiuni si ar fi penetrat mai bine piata.

  2. @Unu pai atunci, fanboy-ii cum se mai laudau ca ei ca apple are un singur telefon bun, ca le bate pe toate desi are ecran de 4 inch si tehnologie depasita, cum se mai laudau ei ca developerii de iphone sunt mai relaxati pentru ca au doar 3 rezolutii de facut pentru aplicatii.. he he si cate ar mai fi..