iPhone 6 – chip-ul NFC este prezentat pe placa de baza

  In ultimele saptamani numeroase zvonuri ne-au sugerat faptul ca iPhone 6 cu NFC urmeaza sa fie lansat de catre compania Apple luna viitoare, iar astazi avem o noua dovada a acestui lucru. In imaginile acestui articol puteti vedea placile de baza ale iPhone 6 si iPhone 6L, ele fiind obtinute de catre o companie asiatica pentru verificare, pozele fiind inregistrate de catre ea in cursul aceste zile, chip-ul NFC aflandu-se in vecinatatea modem-ului terminalelor.

  In cea de-a doua imagine avem prezentate in comparatie placile de baza ale iPhone 6, iPhone 6L si iPhone 5S, chip-ul NFC reprezentand o componenta care nu este vizibila pe placa de baza a celui din urma terminal. Desi exista oricand posibilitatea ca Apple sa fi reafcut design-ul unei alte componente, acest lucru pare putin probabil avand in vedere ca restul componentelor iPhone 5S se regasesc pe placile de baza ale iPhone 6 si iPhone 6L, deci acea componenta marcata cu rosu este una noua, probabil chip-ul NFC.

  In iOS 8 Apple ar putea combina acest chip NFC pentru iPhone 6 cu sistemul Touch ID pentru a permite autorizarea de plati mobile direct din terminalele noastre.