iPhone 6 si iPhone 6L – preturi dezvaluite de un operator de telefonie mobila

iPhone 6 pret - iDevice.ro

  Saptamana aceasta v-am vorbit intr-un articol despre un zvon aparut pe un website spaniol in legatura cu pretul iPhone 6, mai exact preturile iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch si iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch. Atunci informatia nesigura sugera faptul ca iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch va costa 750€, in timp ce iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch va costa 950€, preturile fiind mai mari decat cele cerute de catre Apple pentru actualele iPhone-uri, exagerat de mari in cazul modelului de top.

  Acum aflam ca preturile au fost obtinute de la o sursa din interiorul operatorului de telefonie mobila Telefonica, acesta aflandu-se in discutii cu Apple privind vanzarea celor doua modele ale iPhone 6. Desi pretul pentru iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch pare a fi cat se poate de probabil, imi vine extrem de greu sa cred ca Apple va cere nu mai putin de 950€ pentru iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch si nu va oferi cel putin 64 GB spatiu de stocare pentru dispozitiv.

  Avand in vedere ca Apple a anuntat astazi conferinta pentru prezentarea iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch si iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch pe 9 septembrie, nu mai avem mult de asteptat pentru a afla preturile reale.

31 COMENTARII

  1. Poate safirul sa justifice pretul… Chip-ul nfc si camera in niciun caz…alte lucrururi noi in el nu cred sa apara asa ca mi se pare nejustificat pretul fara safir.

  2. Pai noi in romania suntem baieti destepti , cu o mie de euro cumparam de la “baieti ” si Galaxy note 4 cand apare si un iPhone 6 de 5.5 inch :d

  3. Pai ce Vertu ala costa mult dar nu isi permit sa aiba propriul OS. Si deja cam iPhone incepe sa arate mult mai fashion decat Vertu. Ala pur si simplu e o bijuterie cu termen de expirare ceea ce este in contradictoriu

  4. Sper sa nu se realizeze aceste previziuni de preturi .. daca apple vine cu asa ceva inseamna ca viziunea lui steve jobs de produse premium la preturi mari dar nu exagerate a murit cu totul si imi pare rau sa o spun dar de acum inainte apple va ajunge pe acelasi culmi pe care a fost candva .. spre faliment .. Rip nokia .. apple te urmeaza chiar daca vinde mult si bine asta nu inseamna totul .. viziunea lui steve jobs era mai mare .. din pacate a facut o singura greseala l-a lasat pe Tim Cook CEO APPLE … asta dovedeste ca si geniile pot face greseli…

  5. I6 1000 e? ok. Bravo. nu nicio problema…acusi apare s6 cu 500 asa ca nu ma grabesc. si e mult mai performant. mult mai….dispare el apple incet si sigur…

  6. de ce sunt nesimiti dany, pe piata functioneaza regula : “prost nu este cel care cere ci cel ce da banii”, asa ca atata timp cat ei si-au facut bugetul si au studiat piata si puterea de cumparare/vanzare, sunt pe val. Din puncul meu de vedere sa ceara si 2000 euroi pe telefon, cum spuneam, prost nu e ala care cere banii astia.

  7. Sper din toata inima ca preturile reale sa fie mult mai mari de atat.
    Si asftel bugetul Apple sa creasca pentru a crea produse si mai de lux si a se diferentia si mai tare de alti producatori. Daca vor continua cu produse gen iphone c din plastic, vor fi altii care vor face telefoane de lux in locul lor. Trebuie sa inteleaga toata lumea ca nu se poate face calitate cu bani putini. In momentul de fata sunt multi care isi cumpara iphone doar de fitza dar nu il folesc la intreaga lui capacitate iar pentru ei, nu m-ar deranja sa se creeze in viitor modele mai scumpe si mai performante tocmai pentru ca apple sa se diferentieze si mai mult de alti producatori, adica acolo unde ii e locul. Doamne da sa creasca preturile la iphone cu cel putin cateva sute de Euro.

  8. Chiar daca astea vor fi preturile pt iphone de acum incolo, sigur Samsung S6 va avea si el acelasi pret, pt ca flagshipurile de la android au inceput si ele sa imite pana si acest aspect. Sa nu uitam ce diferenta de pret era intre un iPhone 4 si Galaxy S1. Acuma acea diferenta la abonamente e cam 0 iar la liber ceva mai mult.

  9. @Alex, comentariul tau ma lasa fara cuvinte. Mai mult de atat nu zic pentru ca sigur o sa te jignesc si te superi pe mine. Pretul de 1000€ pentru un iPhone 6 nu este absolut deloc justificat. Ce are in plus fara de celelalte smartphone-uri care majoritatea costa in jur de 500€? Din punct de vedere harware, iPhone este depasit de majoritatea producatorilor. Singurul lucru care ii mai tine legati pe consumatori de iPhone este sistemul de operare. Dar asta nu o sa mai dureze prea mult timp. Pentru mine personal, iPhone 5s o sa fie ultimul iPhone. Raman cu el pana iese din garantie(peste 2 ani) si pe urma o sa trec la alta marca. Daca iPhone 6 va costa acum 950€ inseamna ca peste 2 ani cand se termina garantia la 5s-ul meu va aparea iPhone 7 si urmand trendul Apple, va costa cam 1150€. Nici mort nu o sa dau atatia bani pentru un rahat de telefon.

  10. @Aurelian: Tinand cont ca iOS incepe sa fie mai deschis, pe viitor nu mai vad rostul Android. Iar daca si Tizen isi face aparitia si va fi peste asteptari atunci Android va fi doar pt low/mid devices si pt cei ramasi in urma gen HTC, Sony etc.
    Sa nu uitam multa lume a plecat de pe iOS ca era prea inchis (ceea ce cu iOS8 incepe sa nu mai fie asa)+ cei care vroiau ecran mai mare(cea ce si iPhone va oferi)

    Pe mine cumva lumea/prietenii ma numesc fan Apple pt ca am doar produse de la ei. Dar eu le am pentru ca nu m-au dezamagit inca si imi fac treaba cu ele. Totusi sa nu uitam ca si un Samsung Galaxy S5 e cam 700 euro la noi

  11. @Aurelian: La Apple platesti si politica lor. Probabil nu ai avut probleme cu alte telefoane, dar sa te fereasca Dumnezeu de probleme ca dai peste service’urile din Romania. Pe cand la Apple daca iti iei iphone sau orice altceva si are probleme mai ales la inceput ti se schimba daca nu vrei sa iti fie reparat.

  12. Eu zic ca doar modelul cu safir va porni de la 750euro(asta in caz ca pt 4.7″ exista cu si fara safir). Si de la anul chiar daca le va fi greu celorlalte companii vor face si ei cu safir si preturile nu vor cobori ci vor urca si pt restu

  13. Eu nu contest calitatea produselor Apple. Si eu sunt fan Apple si le folosesc produsele din 2007. Doar ca din punctul meu de vedere, iPhone-ul, din punct de vedere hardware, nu prea isi justifica pretul. Ceilalti producatori ofera rezistenta la apa, incarcare wireless, procesoare quadcore, 2-3 GB ram, camere mai performante(Nokia – Carl Zeiss optics), NFC, ecran full hd… Toate astea in momentul de fata nu exista la nici un iPhone. Si va rog sa nu imi spuneti ca produsele Apple nu au nevoie de asemenea specificatii hardware pentru ca ios-ul este mult mai optimizat…bla bla bla. Da, ios este mai optimizat, dar un procesor mai mare era si mai bun, o baterie mai mare era si mai buna, un ecran mai mare cu o rezolutie full hd era si mai buna, 2 sau 3 GB de ram erau si mai buni decat 1. Eu am trecut de curand de la iPad 2 la iPad 4 si singura diferenta perceputa de mine intre cele 2 modele, este rezolutia display-ului si atat. Din punct de vedere hardware, iPad 4 trebuia sa zboare pe langa iPad 2 dar din pacate se misca la fel. Cand am fost in Apple Store sa imi achizitionez iPad 4, am observat ca angazatii Apple inca mai folosesc iPad 2. De ce? Sunt mai destepti ca noi oare?

  14. 1 la mana cand zici iphone 5s zici aluminium+safir+stainless stell+glass si toate astea costa acolo cate putin mai mult
    2 la mana apple isi modifica prin inginerii lor procesorul A7 ceea ce se plateste
    3 la mana iOS e made by Apple si se plateste
    4 la mana platesti si pt ecosistemul lor si politica si customer service care este ireprosabil

    5 la mana cand zici Htc la ce te referi? la carcasa? ca restu e google+snapdragon+samsung+gorilla glass

  15. Se stie de Apple ca nu investeste in lucuri inutile gen hardware peste ce iti trebuie sau FULL HD care nu iti trebuie si tehnologii care pt un mobil sunt prea mult. Ei nu intra in jocul cifrelor mai mari doar ca sa isi justifice pretu

  16. Produsele Apple sunt bine facute chiar daca au specificatii mai slabe sunt mai fiabile decat e altor companii si construite din materiale mai bune.
    Dar nu se adsereaza decat oamenilor cu foarte multi bani care vor produse si mai ales servicii premium.
    Pentru un om de rand sunt intr-adevar prea scumpe aceste produse dar ele nu se adreseaza oamenilor cu venituri medii sau mici, cineva trebuie sa acopere si acest sector de piata al telefoanelor premium. Trebuie sa diferentiem comentariile oamenilor care nu-si permit iphone de cele ale oamenilor care isi permit dar le considera totusi scumpe, pentru ca este o diferenta, iar parerea mea este ca sunt putini cei care au foarte multi bani dar considera ca un telefon apple nu este prea scump.

  17. @Alex, te rog frumos kasa-ma cu fala ta de 2 lei ca tu esti un barosan si eu un sarantoc care nu-si permite produse premium de la Apple. Detin un iPhone 5s, un iPad 4, un iPhone 4s, un MacBook Pro si un iPod Touch. Sunt de 4 ani plecat din tara, in momonentul de fata castig 940€ net si cred ca imi pot permite produse Apple. iPhone 5s si iPad 4 le-am achizitionat in ultimele 2 luni, la liber, din Apple Store. Asa ca nu imi veni tu cu vrajelile tale de barosan avut.

  18. @Srb, Se vede cat de mult esti fan Apple. Detii un 5s dar nici nu stii din ce e facut. Cand zici iPhone 5s zici aluminium body si corning gorilla glass. Cu safir este protejata doar obiectivul camerei principale. ios e made by Apple si se plateste?! Crezi ca ceilalti producatori primesc Android si Windows Phone gratis? Vad ca zici de HTC ca foloseste gorilla glass si componente Samsung. Si iPhone 5s are gorilla glass iar componentele, nici unul din ele nu este produs de catre Apple. Mai informeaza-te si tu putin inainte de a scrie tot felul de aberatii

  19. Eu zic ca daca as castiga 950 euro net nu as da banii pe produse apple si as investi in casa/familie/masina/excursii.
    Nu este un venit pentru pruduse Apple decat pentru cei care sunt fani si le plac in mod special

  20. @Aurelian: Apple isi face designul si OS. Cpu este customizat by apple in proportie de 80%. ai politica si garantia Apple internationala
    Comparativ cu ceilalti….scuza-ma dar nu se compara. Si da iphone 5s este compus din gorilla glass+aluminium+glass+safir+stainless steel. In caz ca nu stiai

  21. Un produs este alcatuit din toate componentele care ii da aspectul final. Safir are pentru lentila camerei+home button,deci un material platit pe care altii nu il au, stainless steel este inelul din jurul butonului home care iti detecteaza intentia de a debloca telefonul, deci iar un element premium care lipseste la altii, aluminium si glass care care mai se regasesc si la altii dar procesarea fit and finish este the best.

  22. @Srb, multumesc pentru sfat. Datorita tie nu o sa-mi mai cumpar iPhone 6 si o sa investesc banii in alta masina si in mai multe excursii. Din punctul tau de vedere cam ce venit lunar net ar trebui sa am ca sa imi pot permite cumpara produse Apple?

  23. Nu ma pot pronunta. Am zis in cazul meu daca as avea acea suma lunara etc. Eu am niste proritati ca fiecare. Dupa parerea mea cei care isi cumpara iphone sau orice alt device si isi dau 1-2 salarii mi se par fanatici sau pur si simplu oameni care le plac niste produse care ar trebui vazute ca niste unelte de utilizare si cu care sa isi faca treaba.
    Eu imi cumpar ca am nevoie si imi permit fara sa fac rabat de la absolut nimic altceva si prefer calitatea in dauna pretului oricand. Momentan pe piata IT Apple este singura care imi satisface nevoile si are toate produsele de top. Nu ca la alte branduri care au 1-2 produse ok si restul facute pe mentalitatea ca se gaseste cineva sa le cumpere..