iPhone 6 – modemul LTE apare in noi imagini, va creste cu 50% viteza de navigare pe internet

  Acum cateva saptamani de zile am aflat pentru prima oara ca iPhone 6 va include un modem Qualcomm MDM9625M de categoria 4 care permite navigarea pe internet la viteze LTE de pana la 150 Mbps. Sustinand acele informatii, astazi vedem acest modem pozitionat pe placa de baza a iPhone 6, implementarea sa reprezentand o dezamagire deoarece se spera ca Apple va utiliza pentru noul terminal modemul MDM9635 care permite navigarea pe internet la viteze de pana la 300 Mbps.

  Cresterea vitezei de navigare pe internet prin utilizarea acestui chip modem Qualcomm MDM9625 are la baza si o tehnologie numita carrier aggregation ce impune utilizarea a doua chip-uri secundare. In imaginea de mai sus puteti vedea aceste chip-uri secundare WTR1625L si WFR1620, ele fiind amplasate in partea opusa a placii de baza, ele contribuind la aceasta crestere cu 50% a vitezelor de navigare pe internet, de la 100 MBps actual la 150 MBps, in retelele LTE de 150 Mbps.

  Avand in vedere ca retelele LTE de 300 Mbps sunt abia la inceput de implementare in multe tari, este oarecum logic faptul ca Apple a decis sa amane suport pentru ele pentru anul viitor, insa ar fi fost interesant sa ne putem folosi de vitezele lor.