Prima Pagina Apple Apple investigheaza posibila bresa de securitate iCloud care a permis preluare a...

Apple investigheaza posibila bresa de securitate iCloud care a permis preluare a sute de POZE NUD cu vedete de la Hollywood

  In cursul zilei de ieri v-am spus ca pe internet au aparut POZE cu VEDETE GOALE ale Hollywood, sute de imagini fiind preluate din conturile celor mai populare vedete de pe glob. La baza hack-ului ar fi stat o presupusa bresa de securitate a serviciului iCloud, mai exact a Find My iPhone, compania Apple reparand-o ieri dupa ce un script de exploatare a sa a fost publicat pe internet, reprezentanti ai celor din Cupertino afirmand ca problema este in mod activ investigata.

Apple said Monday it was “actively investigating” the violation of several of its iCloud accounts, in which revealing photos and videos of prominent Hollywood actresses were taken and posted all over the Web. “We take user privacy very seriously and are actively investigating this report,” said Apple spokeswoman Natalie Kerris.

  Avand in vedere ca doar o parte dintre POZELE NUD ale vedetelor Hollywood au fost preluate din iDevice-uri si o parte din terminale Android, este clar ca vorbim despre un hack complex care a implicat o multitudine de servicii. Chiar daca nu serviciul iCloud ar fi singurul exploatat pentru preluarea pozelor, daca vulnerabilitatea inchisa ieri de catre Apple a stat la baza preluarii pozelor, atunci compania americana are o imensa problema de imagine in fata.

  Avand in vedere ca bresa de securitate a fost deja inchisa, nu mai vorbim despre o posibila vulnerabilitate a iCloud, insa cei care au fost victimele acestui atac vor ataca, cu siguranta iCloud in perioada urmatoare.

 • MMVVDD

  Acuma nu mai ziceti nimic de iCloud si iOS care e cel mai sigur sistem de operare din lume, la care nu trebuie antivirus ca e cel mai sigur.

 • Rares

  @MMVVDD du-te si dormi in continuare.Oricum este mult mai sigur la securitate decât alt sistem de operare

 • Gil

  iCloud nu este sistem de operare…..

 • Romeo Mihociu

  Parerea mea este ca orice sistem poate fi exploatat, daca se doreste.
  Partea interesanta aici este ca sistemul celor de la Apple este mai greu de exploatat decat altele.
  Cei care au facut asta au facut asta au avut motivele lor …
  Stim cumva daca a fost platita sau comandata toata treaba asta? …..

 • Aurelian

  Poate chiar concurenta Apple s-a inplicat in acest caz, sa strice putin imaginea Apple inainte de lansarea ios 8 si iPhone 6. De ce nu s-a mai intamplat pana acun? E putin cam mare coincidenta.

 • Strontiu

  Nu gasesc pe net nimic despre implicarea Androidului in sustragerea de poze. Totul este despre iCloud.
  Te rog Zaone sa ne dai si noua link-ul care te-a facut sa tragi concluzia ca este un atac complex care a afectat mai multe platforme de tip cloud (sau mai multe sisteme de operare).
  Ca sti tu, fara surse credibile, unii ar putea crede ca e o minciuna pentru a justifica vulnerabilitatile ecosistemului Apple.

 • Nu e vreo minciuna, unele vedete, ale caror poze au fost furate, folosesc Android, alte promoveaza Android, etc.

 • NicKel

  Dar cum sa folosesti iCloud sau orice alt cloud?!? Vedetele in cauza au meritat-o pe deplin… 🙂

 • vichi

  Zaone gresesti toate pozele au fost luate via iCloud

 • De unde stii tu atat de sigur? Nimeni nu s-a pronuntat cu certitudine pana acum si o faci tu ?

 • vichi

  Am citit foarte multe situri de specialitate si nici unde nu am vazut ceva referitor la Android ca in pozele respective sunt cateva făcute in oglina unde se vad doar iPhonuri

 • se7en

  @vichi. Gresesti. Sunt poze in care se vede ca nu are iphone. Uitate la pozele cu ariana grande si yvonne strahovsky. Vorbesti aiurea !!!