Apple investigheaza posibila bresa de securitate iCloud care a permis preluare a sute de POZE NUD cu vedete de la Hollywood

  In cursul zilei de ieri v-am spus ca pe internet au aparut POZE cu VEDETE GOALE ale Hollywood, sute de imagini fiind preluate din conturile celor mai populare vedete de pe glob. La baza hack-ului ar fi stat o presupusa bresa de securitate a serviciului iCloud, mai exact a Find My iPhone, compania Apple reparand-o ieri dupa ce un script de exploatare a sa a fost publicat pe internet, reprezentanti ai celor din Cupertino afirmand ca problema este in mod activ investigata.

Apple said Monday it was “actively investigating” the violation of several of its iCloud accounts, in which revealing photos and videos of prominent Hollywood actresses were taken and posted all over the Web. “We take user privacy very seriously and are actively investigating this report,” said Apple spokeswoman Natalie Kerris.

  Avand in vedere ca doar o parte dintre POZELE NUD ale vedetelor Hollywood au fost preluate din iDevice-uri si o parte din terminale Android, este clar ca vorbim despre un hack complex care a implicat o multitudine de servicii. Chiar daca nu serviciul iCloud ar fi singurul exploatat pentru preluarea pozelor, daca vulnerabilitatea inchisa ieri de catre Apple a stat la baza preluarii pozelor, atunci compania americana are o imensa problema de imagine in fata.

  Avand in vedere ca bresa de securitate a fost deja inchisa, nu mai vorbim despre o posibila vulnerabilitate a iCloud, insa cei care au fost victimele acestui atac vor ataca, cu siguranta iCloud in perioada urmatoare.