Iata cum a gandit Apple structura magazinelor pentru a-i convinge pe clienti sa-i cumpere produsele (Video)

  Apple are peste 400 de magazine in intreaga lume si multe dintre ele sunt extrem de interesante, in timp ce altele nu te atrag in vreun mod, dupa cum am descoperit intr-un Apple Store din Berlin. Chiar daca nu toate magazinele arata grozav, ele sunt gandite pentru a convinge clientii sa cheltuiasca bani, totul pornind de la o impartire a spatiului in trei zone: una pentru prezentarea produselor, una pentru angajatii care ajuta utilizatorii sa se familiarizeze cu produsele si una dedicata suportului.

  Zona de prezentare este cea mai importanta, in ea fiind amplasate mesele de cu produse, ele fiind aranjate intr-un asa mod incat clientii sa poata circula liber printre ele, toate produsele fiind pozitionate in asa fel incat sa invite utilizatorul la interactiune. Conectate la internet si echipate cu cele mai interesante programe pe care le poate oferi Apple, produsele companiei sunt puse in evidenta de modul in care lumineaza Apple intregul magazin, dar in special mesele.

  Combinand totul cu un sistem rapid de plata si ajutor gratuit pentru mutarea datelor intr-un produs nou sau ajutor pentru a incepe sa utilizati terminalul, Apple, a gandit totul pentru a simplifica decizia de achizitie. Avand in vedere ca Apple are unele dintre cele mai profitabile magazine de pe glob, era destul de clar ca la mijloc exista o strategie foarte bine gandita si detalii suplimentare veti gasi inclusiv in clipul video de mai sus.