Samsung Galaxy Note Edge – specificatii, imagini, pret si detalii despre lansare

  Samsung Galaxy Note Edge a fost prezentat cu doar cateva zeci de minute in urma de catre compania Samsung in cadrul IFA Berlin 2014 si se vrea a fi unul dintre inovatoarele smartphone-uri lansate in cursul acestui an. Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai sus, principala atractie a Samsung Galaxy Note Edge este ecranul curbat pe margini care ofera noi optiuni de control pentru Android, dar si posibilitatea de a vizualiza notificari.

 Samsung Galaxy Note Edge are implementat un ecran inovator Super AMOLED de 5.6 inch ce are la baza o rezolutie Quad HD+(2,560 x 1,440 pixeli + 160 de pixeli pe margini), astfel ca este capabil sa afiseze imaginile pe ecran inclusiv pe marginile laterale ale acestuia. In ceea ce priveste restul hardware-ului vorbim in Asia de un procesor octa-core Exynos 5433 ce contine patru nuclee tactate la 1.9 GHz si patru nuclee tactate la 1.3 GHz. In Europa Samsung Galaxy Note Edge va avea un procesor quad-core Snapdragon 805 tactat la 2.7 GHz, impreuna cu o camera de 16 megapixeli, o placa grafica Adreno 420, 3 GB RAM si o baterie de 3000 mAh, capabila sa-i sustina functionalitatea pentru o zi intreaga.

  Dupa cum probabil va asteptati, Samsung Galaxy Note Edge functioneaza in baza Android 4.4 KitKat, specificatiile sale tehnice fiind aproape identice cu cele ale Samsung Galaxy Note 4, principala diferenta fiind facuta de catre ecran. Noul dispozitiv va fi lansat in toamna aceasta.

Specificatii Samsung Galaxy Edge

  • Full size: 151.3 x 82.4 x 8.3 millimeters
  • Weight: 174 grams
  • 5.6-inch Quad HD Super AMOLED display with a resolution of 2,560 x 1,440 pixels
  • A 2.7GHz quad-core processor
  • A 16-megapixel rear-facing camera with optical image stabilization (OIS) and 8x digital zoom
  • A 3.7-megapixel front-facing camera
  • 3GB of RAM
  • 32GB or 64GB of internal storage, with a micro SD slot that allows for up to 64GB extra
  • Support for both LTE Category 4 (maximum speed of 150Mbps download) and LTE Category 6 (maximum speed of 300Mbps download)
  • WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS, NFC and Bluetooth v. 4.1
  • 3,000mAh battery
  • Android 4.4 KitKat

33 COMENTARII

  1. 2 cuvinte: inovatie aplicata! Au adus ceva nou in piata. La fel si Sharp cu Aquos. Sa vedem ce aduce Apple in afara de nfc 🙂

  2. 2 cuvinte: inovatie aplicata. Macar cineva da inainte, cum a facut si Sharp cu Aquos. Sa vedem ce inovatie aduce Apple, in afara de nfc 🙂

  3. Clar samsung scoate si scoate are o tehnologie super avansata, dar proasta la calitate,pe cand apple inpreuna cu steve jobs a luat somnul ,cu toate ca sunt fan apple asta e adevarul … Dpuca cum cred iphone 6 va avea cel mai urat design si cu niste programe care chiar is de nefolos …

  4. Sunt curios cum ti telefonul in mana fara sa-l scapi jos atunci cand fie vorbesti la el , fie dai un mesa , fie esti pe net sau te joci un joc , fara sa apesi pe butoanele de pe margine…

  5. O sa scoata si Apple asa cv peste 10 ani cel putin daca a fost nevoie de 3 ani de zile ca sa introduca si ei NFC in Iphone.

  6. Foarte interesant telefonul dar nu-mi place ca l-au “legat” de note de ce nu putea sa fie “samsung galaxy edge” si sa nu aiba legatura cu seria note

  7. Aceeasi marie cu alta palarie. La note edge nu vad ce folos are ecranul curbat ,iar la note4 au reusit sa faca spatele mai putin hidos (pentru ca note 3 era lvl 99999 in hidoșenie, la spate ma refer), cat despre gear s ,porbabil singurul device samsung care imi place . Cat despre carcotasii care spun diverse despre iPhone 6 … Get a life , macar apple inoveaza lucruri de care chiar te poti folosi spre deosebire de alte companii .

  8. Parere personala. Mi se pare cel mai urat telefon de pe piata. Ecran curbat pentru ce ? la ce iti foloseste acest ecran curbat ? Samsung inoveaza la ce capitol ca au scos un telefon cu ecran curbat si ca pastreaza in continuare acelasi plastic “ieftin” si ca nu pune accentul pe partea de customer experience ? De acel feeling pe care iti lasa cel putin in cazul meu orice produs Apple…
    Da am iPhone la capitolul baterie imi vine sa il sparg…, dar orice produs are minusuri si plusuri… cand ajungi sa te regasesti cu device-ul aceste probleme le poti trece mai usor.
    iPhone-ul 6 vom vedea… ce va fi daca intradevar vestile aparute pe internet sunt reale sau nu… Va fi un telefon care se va cumpara la fel ca pana acuma sau chiar mai bine.
    Inovatia nu tine neaparat de caracteristici si ca mi-a pus nfc sau senzor sa imi masor pulsul.
    Eu unul asa gandesc aceste performante caracteristici sunt niste nimicuri, daca telefon nu imi ofera senzatia de WOW… placere sa il folosesc.

  9. oricat de mare fan apple poti fi , se poate observa ca apple nu mai e firma aia inovatoare de acum cativa ani … samsung alpha e super , in ciuda faptului ca are capac de plastic.
    si android-ul nu mai e atat de plin de bug-uri ca acum 2-3 ani.
    sunt fan apple , nu as da macbook-ul air pe orice alt laptop , cum niciodata nu as da un ipad pe alta tableta , dar ca si telefon incet sa fiu indecis …

  10. Valeriu, la orice capitol obiectiv mai putin pret. Ce bagi tu acolo despre feeling sunt experiente personale, pur subiective. Deci fara capacitate de generalizare.

  11. @Valeriu,la absolut tot! Exista site-uri de comparatii(nu vreau sa fac reclama aici) care iti compara absolut tot.

    Iphone a ramas un telefon care inca se cumpara doar pt faptul ca sunt fani foarte mari si pt ca este o fita si nimic mai mult. Ce iti ofera acum Apple ofereau absolut toti in urma cu 3 ani,ecrane mai mari,tehnologia NFC,etc….

    Abia in Ios 8 din cate am inteles au introdus o functie de controlat tv si alte dispositive din casa,scuza-ma exista asta de acum 2 ani de zile,dar niciun fan Apple nu stie sa recunoasca cand marea firma Apple copiaza.

    Touch Id,marea functie de anul trecut de epe I5S,toti au sarit ca Samsung au copiat si ei functia asta,dar nimeni nu a zis ca functia asta e veche de ani de zile de pe Motorola pt ca fanii Apple nu stiu sa recunoasca aceste lucruri.

    Toate functile noi pe Ios7 si Ios8,toate sunt preluate din Cydia,sunt copiat sau furate,dar nimeni nu zice nimic 😉 asa ca iesiti din turma si incercati sa vedeti si dincolo de gogosiile pe care le vand cei de la Apple cu produselor lor innovative cu functii vechi de cativa ani…

  12. @valeriu – bravo!

    consider ca alpha nu e reusit ca design si nu va fi nici ca vanzari, desi ideea de curba pe viitor va putea fi imbunatatita, dar asta face samsung, incearca fara sa testeze suficient

    am avut aproape toate iphone-urile in afara de 3, am trecut prin diverse etape ( vroiam jailbreak, am cumparat aplicatii din cydia cu tona) apoi am ajuns sa raman pe standard si totul e ok, inclusiv bateria, pt un om obisnuit, care face pauza de tigara la fiecare ora si sta 10 min pe net

    experienta conteaza, inca o data bravo valeriu!!!

  13. Designul interesant dar nu stim daca va fi si folositor.Referitor ca s-au inventat anumite tehnologii si nu Apple e inventatorul este foarte adevarat dar statistica arata ca doar una din 100 de inventii ajung pe piata.Numai Apple a reusit de exemplu sa implementeze touch id-ul cum trebuie.Restul sint povesti.Un alt aspect este ca IOS-ul este “croit”pentru piesele din Iphone de aceea functioneaza foarte bine nu ca la sistemul android.Smartwatch-uri de asemenea au aparut pe piata dar fara succes.Multe din tabletele competitorilor nu au succes.Deci care sint inventiile revolutionare Samsung?

  14. Pe degeaba baga ei 20g rami daca nu i sa fie fluid.
    Recent am testat un tab3 la care mha așteptăm sa meargă brici, dar de unde același lag specific androidului.
    Nu vreau sa fiu răutăcios dar daca nu reusesti sa optimizezi sistemul pe degeaba il umpli de rami si alte minuni

  15. George, tu cand ai folosit vreodata NFC si de pe ce terminal? Ideea e sa poti folosi serviciile nu doar sa apara in specificatii…din pacate, Apple cam reuseste la capitolul practica!

  16. Preferintele nu se discuta…insa cand o sa realizati ca ceea ce face Apple cu un singur model, Samsung nu poate cu o suta de modele?! E placut ochiului si simturilor pe cand Samsung e ca taxiul din gara…toata lumea il poate folosi!

  17. @thegame,am folosit functia NFC pentru a scoate la imprimanta niste poze si pentru a face transferul de imagini intre telefoane.Ca telefon am folosit un Samsung Note 3 pe care il detin din luna februarie si pana acum nu am avut nici cea mai mica problema cu el nici nu are lag nici nu se blocheaza,chiar nu am probleme.

  18. @dany,Androidul a fost mult optimizat si chiar nu ai probleme cu el,nu stiu daca ai citit review lui Zaone despre Samsung S5 pe care l-a avut pe mana si a zis si el ca Android s-a schimbat mlt de la primele generatii si pana acum,iar toti producatorii de telefoane care folosesc Android baga in telefoane exact cum zici tu 20 de gb de ram pentru a face fata Androidului si pt a se putea misca bine in continuare in cazul in care utilizatorul instaleaza tot felul de teme sau widgeturi pe el.

    In cazul tau,tableta pe care ai utilizat-o este una foarte slaba si iti dau dreptate ca se misca extrem de prost,dar incearca un Samsung Note Pro 12.2 sa vezi cum se va misca si cum poti sa imparti ecranul in 4 si sa faci 4 lucruri in acelasi timp si multe alte functii grozave.

  19. Ce mă distrează acest articol, foarte mulți comentatori nici nu știu să scrie în propria limba, totuși decid soarta unei companii așa de mari.

  20. asteptam foarte mult aparitia lui note 4, pentru a scade pretul la note 3. a aparut note edge care schimba situatia. Inovatie! altceva! lumea evolueaza si toata tehnologie de langa ea. asa se intampla si cu telefoanele. momentan asta e inceputul. cei care zic ca nu vad avantajul acelui ecran curbat, mai au de asteptat pana sa vada la ce e bun. eu mi l-as lua doar pt simplu fapt ca are acel ecran curbat pe margine. e altceva. parca iesi din anonimat. iar din vesnicul razboi samsung-apple, apple are mult de recuperat. apple are multi fani deoarece pe piata americana apple este un produs national si e normal sa se cumpere. e adevarat ca au fost primii si au adus pe piata acest concept de telefon, dar parca sunt batuti la propriul lor joc, mai ales de cand a murit steve jobs. cel mai bun arbitru este lumea care cumpara si din cate se pare, samsung nu se mai bate de mult cu apple, ci mai degraba cu sony, motorola, htc si altii. revenind la subiect. note egde mi se pare foarte interesant si cred ca va fi cumparat.