Samsung Gear S – un nou smartwatch cu Tizen OS lansat de catre Samsung

  Separat de Samsung Galaxy Note 4 si Samsung Galaxy Note Edge, compania Samsung a lansat in cursul acestei zile si Samsung Gear S, un nou smartwatch Android gandit ca un companion pentru cele doua smartphone-uri. Desi Samsung a lansat o multitudine de smartwatch-uri in ultimul an, Gear S este special prin faptul ca nu functioneaza in baza Android-ului, ci in baza propriului sistem de operare Tizen.

  Avand un ecran de 2 inch, Gear S imprumuta design-ul utilizat in smartwatch-urile anterioare ale companiei Samsung, oferind practic aceeasi functionalitate, impreuna cu posibilitatea de a scrie mesaje sau email-uri, de a ne masura ritmul cardiac folosind senzorul integrat, de a ne monitoriza exercitiile fizice si multe altele. In mare, Gear S se vrea a fi un produs facut in totalitate de catre Samsung si desi nu este primul care ruleaza in baza Tizen OS, el nu va avea chiar atat de multe aplicatii specifice disponibile.

  Din pacate smartwatch-urile lansate in trecut de catre Samsung nu s-au bucurat de o foarte mare popularitate, asa ca ramane de vazut ce se va intampla cu Gear S.