Prima Pagina Apple Apple Pay – plati mobile prin NFC folosind iPhone 6 si Touch...

Apple Pay – plati mobile prin NFC folosind iPhone 6 si Touch ID

  S-a zvonit ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor avea implementat un sistem de plati mobile prin NFC, ei bine iata ca acest lucru s-a adeverit, Apple Pay fiind denumirea sistemului implementat de catre Apple. Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai sus, sistemul permite efectuarea de plati mobile la aparatele compatibile prin apropierea terminalului de aparat si autorizarea platii folosind Touch ID. Senzorul NFC este implemenatat in partea superioara a terminalului, datele despre plata fiind stocate in Passbook in mod criptat si sigur.

  Noi avem posibilitatea de a adauga orice carte de credit acceptata in aplicatia Passbook pentru autorizare in vederea platii prin Apple Pay, asa ca datele nu sunt preluate prin iTunes de la Apple ID-uri. Sistemul foloseste o tehnologie inteligenta de plata, astfel ca nu se transfera datele noastre in timpul platii, hackerii neputand fura informatiile noastre pentru a ne clona cardurile. Pentru ca vorbim despre un sistem atat de important, Apple Pay este inclus si in Find My iPhone, astfel ca in cazul pierderii terminalului putem suspenda platile prin el.

  Adaugand la nivelul de securitate, se pare ca Apple nu obtine informatii despre tranzactiile noastre in niciun fel, dar acest lucru conteaza mai putin pentru noi avand in vedere ca sistemul nu poate fi utilizat inca in Romania.

 • anonim

  Singura diferenta intre asta si Google Wallet e ca asta foloseste si Touch ID. In rest nimic nou, nimic revolutionar. Iar magazinele cu care s-au laudat erau deja dotate cu POS NFC de pe vremea Google Wallet.

 • Bogdan

  Adevarat, numai ca Apple a anuntat kestia asta cu mai
  mult fast.
  Si banalul cui se spune ca ar fi fost inventat in joaca de un copil, iar dupa aceea multi si-au atribuit ideea.

 • Alex

  Apple le-a dat o palma celor de la Google. Zicand: nu suntem in secolul in care vrem sa va aflam datele.

 • EuGeorge

  In America guvernul ii obliga sa le predea cheia de decriptare.

  Singura firma care si-a pus guvernul in cap si s-a tarat ani de zile prin tribunale a fost Blackberry.

 • iulius

  Cel mai important este cine implementeaza sa fie si folosit!Degeaba exista o inventie si o implementare proasta daca nu si foloseste!

 • Alex

  Ce ma amuza toti disperatii astia dupa memorii ram si procesoare. Ce rost avea sa fi pus 100Gb Ram cand se misca la fel de bine si cu 1. Note 3 cu aia 3Gb ram ai lui abia se misca. Mai mult ca sigur telefonul o sa se vanda la fel de bine ca si celelalte model. Pentru ca arata superb si este finisat ireprosabil! Calitatea mereu o sa vanda!