Apple Pay – plati mobile prin NFC folosind iPhone 6 si Touch ID

  S-a zvonit ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor avea implementat un sistem de plati mobile prin NFC, ei bine iata ca acest lucru s-a adeverit, Apple Pay fiind denumirea sistemului implementat de catre Apple. Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai sus, sistemul permite efectuarea de plati mobile la aparatele compatibile prin apropierea terminalului de aparat si autorizarea platii folosind Touch ID. Senzorul NFC este implemenatat in partea superioara a terminalului, datele despre plata fiind stocate in Passbook in mod criptat si sigur.

  Noi avem posibilitatea de a adauga orice carte de credit acceptata in aplicatia Passbook pentru autorizare in vederea platii prin Apple Pay, asa ca datele nu sunt preluate prin iTunes de la Apple ID-uri. Sistemul foloseste o tehnologie inteligenta de plata, astfel ca nu se transfera datele noastre in timpul platii, hackerii neputand fura informatiile noastre pentru a ne clona cardurile. Pentru ca vorbim despre un sistem atat de important, Apple Pay este inclus si in Find My iPhone, astfel ca in cazul pierderii terminalului putem suspenda platile prin el.

  Adaugand la nivelul de securitate, se pare ca Apple nu obtine informatii despre tranzactiile noastre in niciun fel, dar acest lucru conteaza mai putin pentru noi avand in vedere ca sistemul nu poate fi utilizat inca in Romania.