iPhone 6 – SPECIFICATII, IMAGINI, PRET si LANSARE pentru un iPhone cu ecran de 4.7 inch

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=FglqN1jd1tM&w=580&h=370]

  iPhone 6 este unul dintre cele doua terminale iPhone pe care compania Apple le-a anuntat in cursul acestei seri, terminalul avand exact aceleasi specificatii si design pe care le-am vazut in atatea ocazii pe diverse website-uri din China. In cele ce urmeaza voi discuta in detaliu despre noul terminal si tot ceea ce il face grozav, in opinia celor din Cupertino.

iPhone 6 ecran

  In 2010 compania Apple inventa denumirea Retina pentru ecranul iPhone 4 care avea o rezolutie superioara eclor implementate in alte smartphone-uri disponibile pe piata pana in acel punct. In 2014 Apple “reinventeaza” o noua denumire pentru ecranele sale, Retina HD fiind utilizata pentru a descrie noile ecrane ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus, ele neavand totusi la fel de multi pixeli per inch precum principalii competitori Android.

The size of the new, higher-resolution Retina HD displays on iPhone 6 and iPhone 6 Plus may be the first thing you notice. But what you experience is so much more. With innovations that deliver higher contrast, dual‑domain pixels for more accurate color at wider viewing angles, and an improved polarizer, these are the thinnest, most advanced Multi‑Touch displays we’ve ever made.

  iPhone 6 are un ecran Retina HD de 4.7 inch cu rezolutie 1334 x 750 pixeli si 326 pixeli per inch, in timp ce iPhone 6 Plus are un ecran Retina HD de 5.5 inch cu rezolutie 1920 x 1080 poxeli si 401 pixeli per inch. Conform celor de la Apple, noile ecrane Retina HD afiseaza un contrast mai bun pentru culori, folosesc o tehnologie numita dual-domain pixels pentru a oferi un unghi de vizibiltiate mai bun, sunt polizate folosind o tehnologie mai eficienta si sunt cele mai subtiri ecrane multi-touch implementate de companie.

With full sRGB color standard, higher contrast, and incredible brightness and white balance, it is. Rather than using traditional methods to create the higher-resolution Retina HD display, we developed an advanced process of photo alignment. This involves using UV light to precisely position the display’s liquid crystals so they lay exactly where they should. Better-aligned crystals deliver a superior viewing experience, with deeper blacks and sharper text.

  Apple sustine ca ecranele Retina HD ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt full sRGB color standard, au o luminozitate mai buna si afiseaza mai corect balanta de culori albe, Apple sustinand ca a dezvoltat un nou procedeu de aliniere fotografica pentru ele. Mai exact, folosind lumina ultravioleta, cristalele lichide ale ecranului sunt pozitionate cu precizie pentru a fi asezate exact unde ar trebui sa fie, aceasta aliniere mai precisa oferind o experienta mai buna pentru vizualizarea culorilor si a textelor.

Your iPhone goes everywhere you do. And sometimes that’s outdoors in the sun. With that in mind, the Retina HD display has an improved polarizer so you get a clearer view when you’re wearing sunglasses.

  Pentru cei care folosesc ochelari de soare exista vesti la fel de bune, ecranele iPhone 6 si iPhone 6 Plus fiind polarizate special pentru a permite utilizarea cu acest tip de accesorii chiar si in conditii de luminozitate puternica. In final vorbim despre o prezentare foarte pompoasa pentru noile ecrane, dar problema este ca e putin probabil sa sesizati vreo diferenta intre ele si cel al iPhone 5S.

In clipul video pentru prezentarea oficiala a iPhone 6 si iPhone 6 Plus Jony Ive, vicepresedintele senior care conduce echipa de design din cadrul Apple, vorbeste in detaliu despre noul ecran Retina HD implementat in ambele terminale, dezvaluind faptul ca el are marginile curbate pentru a le uni cu noua sa carcasa. Daca veti urmari clipul video, veti observa ca exteriorul panoului frontal are marginile curbate in exterior peste ecranul terminalelor, el unindu-se cu carcasa pentru a genera ideea unui terminal cu ecranul ce se intinde de la un colt al altuia a carcasei.

iPhone 6 design

  Dupa cum va asteptati deja, iPhone 6 are acea carcasa din aluminiu cu marginile despartite de bucati de plastic, care sunt in practica antenele terminalului, marginile sale fiind acoperite de aceeasi carcasa, precum la iPhone 2G. Apple a mutat butonul Power in partea laterala dreapta a dispozitivului, a facut nou butoane de volum/Mute care sunt acum introduse in carcasa, camera terminalului fiind scoasa in exteriorul carcasei.

  Partea buna este totusi ca iPhone 6 are o grosime de doar 6.8 mm, asa ca este cu 0.8 mm mai subtire decat iPhone 5S, insa Apple nu a oferit detalii despre greutatea noului sau dispozitiv.

iPhone 6 procesor, chip A8, co-procesor de miscare M8

  In iPhone 6 compania Apple a implementat un chip A8 produs folosind un proces de fabricatie de 20nm, el oferind un spor de performanta de pana la 25%, dupa cum ati vazut deja in cursul acestei zile. Noul chip A8 este cu 13% mai mic decat chip-ul A7, este de 64 de biti, contine o placa grafica cu 50% mai rapida decat cea din iPhone 5S, si administreaza mult mai eficient energia. O inovatie implementata de catre Apple pentru acest dispozitiv este posibilitatea de a il utiliza pentru perioade lungi de timp fara ca el sa se supraincalzeasca excesiv, actualele chip-uri ale iDevice-urilor nefiind capabile de acest lucru.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=-ZrfXDeLBTU&w=580&h=370]

  In noul chip A8, regasim, desigur, si un co-procesor de miscare M8 care este capabil sa faca distinctia dintre miscarile utilizatorilor din timpul alergarii sau a plimbarii pe bicicleta.

Confirmand zvonuri aparute cu multe saptamani de zile in urma, iPhone 6 si iPhone 6 Plus includ un barometrul in noul chip A8 conceput de catre compania Apple, el fiind utilizat pentru a masura altitudinea relativa folosind o gama variata de aplicatii. Barometrul din iPhone 6 si iPhone 6 Plus utilizeaza presiunea atmosferica pentru a determina altitudinea la care ne aflam, in interiorul cladirilor sau in aer liber, indiferent de conditii.

The barometer senses air pressure to determine your relative elevation. So as you move, you can keep track of the elevation you’ve gained. It can even measure stairs climbed or hills conquered.

Folosit in aplicatii de fitness, barometrul din iPhone 6 si iPhone 6 Plus poate indica pasii facuti in urcarea sau coborarea scarilor, asa ca vom avea rezultate complete si mult mai detaliate pentru sesiunile noastre de fitness.

iPhone 6 iOS 8

iPhone 6 va avea aceleasi functii pe care le are iPhone 5S in iOS 8, iar aici vorbim desigur despre posibilitatea de a utiliza ecranul cu o singura mana. Apple a implementat un nou sistem care permite micsorarea interfetei de utilizator printr-o dubla apasare a butonului Home sau prin tragerea aplicatiilor din partea superioara in partea inferioara pentru a le micsora.

Avand in vedere ca rezolutia ecranului a fost marita, Apple a implementat in iOS 8 un sistem inteligent de scalare a interfetei de utilizator, aceasta crescand in functie de marimea ecranului. Toate aplicatiile vor putea fi utilizate fara probleme pana cand dezvoltatorii le vor actualiza cu grafica pentru noua rezolutie, asa ca nu veti avea probleme in a folosi aplicatiile favorite ale App Store.

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus contin o noua functie numita Display zoom, ea avand rolul de a ne permite sa modificam dimensiunile iconitelor afisate in Springboard-ul iOS 8 dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus. Printr-o simpla apasare de buton putem afisa 5 sau 6 randuri de iconite in Springboard-ul iOS 8, afisarea unui numar mai mare de iconite pe un ecran mai mare permitandu-ne sa avem mai multe aplicatii in prim-planul iDevice-urilor.

Now there are more ways to see your display. Standard view lets you see more of your apps. Or activate Display Zoom to see them — and all your content — even bigger.

  Atat iconitele din paginile principale, cat si cele din dock sunt modificate dupa activarea Display zoom in iOS 8, asa ca toate vor avea dimensiunile potrivite pentru pozitia in care se afla. Desi aceasta functie este activa oficial doar pe iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cu siguranta vor exista tweak-uri care o vor activa si pe iDevice-urile vechi.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=RS5mzvqWM-c&w=580&h=370]

iPhone 6 camera

  In iPhone 6 regasim aceeasi camera de 8 megapixeli din iPhone 5S, ea continand totusi un nou senzor de imagine, cu 1.5u pixeli si aperture f/2.2. Din pacate camera foloseste in continuare un stabilizator digital de imagine si are disponibil un true tone flash LED pentru iluminarea suprafetelor in care facem poze, imaginile inregistrate in timpul noptii urmand a avea o calitate mult mai buna, camera prelua cu pana la 81% mai multa lumina.

  Pentru iPhone 6 Apple a implementat si un nou procesor de imagine care ne permite sa facem focus, focus pixels, mult mai rapid in cadrul aplicatiei Camera, tehnologia reducand in acealsi timp si noise-ul pozelor. Apple a implementat deasemenea posibilitatea de a inregistra poze panoramice de pana la 43 de megapixeli, identificarea fetelor fiind mult mai rapida decat in trecut.

  Camera principala este capabila sa inregistreze clipuri video in format 1080p la 30 sau 60 fps, iar in cazul clipurilor video slow motion putem face inregistrari la maxim 240 fps. In final Apple a implementat si un modul cinematic de inregistrare care ne va transforma in adevarati “regizori” fara a folosi aplicatii terte.

  In partea frontala avem o noua camera FaceTime HD care are un senzor de imagine mai mare cu aperture f/2.2 care capteaza cu 81% mai multa lumina. Aplicatia camera va putea inregistra acum poze hrd single-shot folosind noua camera frontala si va putea face focus mai bun pe fetele noastre.

  Pentru ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor avea camere imbunatatite, compania Apple a implementat in sfarsit autofocus continuu pentru inregistrarea de clipuri video folosind aplicatia Camera. Practic ambele terminale vor focaliza in mod constant obiectele care se afla in imediata lor apropiere pentru a ne oferi imagini cat se poate de clare, indiferent de modul in care isi schimba pozitia obiectele din fata noastra.

iPhone now includes continuous autofocus in video — an advanced optical feature that uses new Focus Pixels to ensure that your shot stays sharp while you’re filming, even if you or your subjects are on the move. And faster autofocus means you experience fewer inadvertent focus changes, dramatically improving the quality of your video.

  Tehnologia Focus Pixels este utilizata pentru aceasta noua functie, ea actualizand in timp real imaginea afisata pentru noi cu o focalizare automata in functie de desfasurarea actiunii. Rezultatul implementarii acestei noi functii va fi posibilitatea de a inregistra clipuri video fara imagini neclare, asa cum se intampla in momentul de fata.

iPhone 6 LTE si WiFi

  In iPhone 6 si iPhone 6 Plus compania Apple a implementat in sfarsit Wi-Fi 802.11ac, o tehnologie pe care Mac-urile o au disponibila de mai bine de jumatate de an de zile. Upgrade-ul hardware pentru cele doua terminale va aduce pentru utilizatori viteze Wi-Fi de pana la 3 ori mai mari decat in cazul folosirii unei conexiuni Wi-Fi 802.11n, iar practic vorbim despre viteze de transfer de peste 1.5 Gbps cu routere compatibile.

With new support for 802.11ac, you’ll experience up to 3x faster Wi‑Fi than with 802.11n. iPhone 6 lets you initiate calls over Wi‑Fi using your own phone number. Which helps when you don’t have a good cellular signal. And once you go out of range of your Wi‑Fi connection, your call can seamlessly transition to VoLTE. So when you’re going from your house to your car to your office, your call switches over without any interruption.

  Separat de noua tehnologie Wi-Fi, compania Apple a lansat oficial suport pentru Wi-Fi Calling cu operatorii de telefonie mobila compatibili. Din pacate functia Wi-Fi Calling nu poate functiona fara suportul operatorilor de telefonie mobila, asa ca in SUA deocamdata doar cei de la T-Mobile o pot utiliza in momentul de fata. In Romania niciun operator de telefonie mobila nu si-a anuntat deocamdata intentia de a oferi aceasta functionalitate, gratuit sau platit, pentru clientii sai, insa orice este posibil pana in toamna.

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt primele smartphone-uri Apple care contin suport pentru nu mai putin de 20 de frecvente 4G LTE din lumea intreaga, Apple extinzand anul acesta compatibilitatea la majoritatea operatorilor de telefonie de pe glob. In aceasta idee, compania Apple a creat doar 4 modele ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus, ele fiind compatibile cu toate aceste frecvente 4G LTE, insa in serii diferite pentru a acoperi intreaga planeta.

iPhone 6 has up to 20 LTE bands. That’s seven more than iPhone 5s — which already had more than any other smartphone. That means iPhone users can connect to more high-speed LTE networks in more places. And when you’re traveling, more LTE bands help you benefit from the growing number of roaming agreements around the world.

  In aceasta idee, Apple va vinde din 19 septembrie urmatoarele modele : iPhone 6 A1549 GSM/CDMA, iPhone 6 A1586, iPhone 6 Plus A1522 si iPhone 6 Plus A1524. In website-ul dedicat conectivitati4G LTE, compania Apple prezinta toate aceste 4 modele ca fiind compatibile cu retelele 4G LTE de 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz si 2600 MHz, acestea fiind frecventele utilizate de catre operatorii de telefonie mobila din Romania. In aceasta idee, se pare ca toate modelele iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt compatibile cu retelele 4G LTE din Romania, compatibilitatea cu retelele 3G existand chiar din momentul lansarii primului model.

With faster LTE — up to 150 Mbps — iPhone 6 users can experience faster download and upload speeds for browsing the web, streaming music, making video calls, and more. iPhone 6 also supports Voice over LTE (VoLTE) — wideband high-quality calls that make your conversations sound as crisp and clear as if you were face to face. And with simultaneous voice and LTE data, you can keep browsing while you’re talking.

  Separat de acestea, merita mentionatl faptul ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor permite navigarea pe internet la viteze 4G LTE de pana la 150 Mbps, si ca ele sunt compatibile cu tehnologia VoLTE.

iPhone 6 autonomie

  Prezentand iPhone 6 si iPhone 6 Plus, compania Apple nu a oferit detalii despre bateriile implementate in cele doua nou smartphone-uri proprii, insa cu siguranta le vom afla de indata ce produsele vor fi desfacute de catre expertii de la iFixIt. Totusi compania Apple ne-a prezentat o imagine in care vedem cat ar trebui sa functioneze iPhone 6 si iPhone 6 Plus in comparatie cu iPhone 5S si observati ca diferentele nu sunt chiar atat de mari in anumite situatii.

iPhone 6 autonomie baterie

  • 50 de ore de ascultat muzica;
  • 11 ore de vizualizat clipuri video;
  • 11 ore de navigare pe internet prin Wi-Fi;
  • 10 ore de navigare pe internet prin 4G LTE;
  • 10 ore de navigare pe internet prin 3G;
  • 14 ore de vorbit la telefon prin 3G;
  • 10 zile de stand by.

Dupa cum puteti observa, se pare ca iPhone 6 Plus are intr-adevar o baterie a carei capacitate ar putea fi de 2915 mAh, spre deosebire de iPhone 6 a carui baterie ar putea avea doar 1810 mAh. Diferentele sunt facute de timpii mari de utilizare pentru iPhone 6 Plus, in special in ceea ce priveste apelurile voce prin 3G, acestea putand fi facute timp de o zi intreaga.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=SHPACRa6Vq8&w=580&h=370]

Apple Pay

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Iod3zO0LAUU&w=580&h=370]

Apple Pay este primul sistem de plati mobile dezvoltat de catre Apple special pentru iPhone 6iPhone 6 Plus si Apple Watch, iar in clipul video de mai sus aveti demonstrat modul sau de functionare. Apple Pay utilizeaza tehnologiile NFC si Touch ID pentru a autoriza platile, este compatibil cu o multitudine de carti de credit, dar poate fi utilizat NUMAI la anumite POS-uri care au implementat un standard Apple ce permite efectuarea de plati in siguranta.

The phone was loaded up with a handful of credit cards, and holding the top of the phone about an inch from the card reader with my thumb on the TouchID home button triggered a payment from the default card in about five to 10 seconds. If you want to use a different card, just leave your finger off the home button and you’ll see a Passbook-style card stack at the bottom of the screen, which you can tap on to bring up the full list and pick the card you want. Then you just put your finger on the reader and you’re good to go.

Din aceasta cauza, Apple Pay este inutil in Romania si va fi inutil pentru cativa ani buni, asa ca nu merita sa va bateti capul cu el, dar putem totusi sa vedem cum anume functioneaza. iPhone 6iPhone 6 Plus si Apple Watch recunosc automat POS-urile compatibile cu Apple Pay si daca au o carte de credit inregistrata in sistem vor afisa automat optiuni de plata folosind Touch ID, cei care au testat sistemul sustinand ca este cel mai util sistem de acest gen.

Apple a asteptat ani de zile pentru a lansa un sistem de plati mobile pentru iPhone si se pare ca prin Apple Pay ar putea revolutiona aceasta industrie.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=cR3rWo9ydd8&w=580&h=370]

iPhone 6 autonomie baterie

  • 50 de ore de ascultat muzica;
  • 11 ore de vizualizat clipuri video;
  • 11 ore de navigare pe internet prin Wi-Fi;
  • 10 ore de navigare pe internet prin 4G LTE;
  • 10 ore de navigare pe internet prin 3G;
  • 14 ore de vorbit la telefon prin 3G;
  • 10 zile de stand by.

iPhone 6 lansare

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi lansate pe 19 septembrie intr-o gama selecta de tari de pe glob pe data de 19 septembrie, insa pe 12 septembrie compania Apple va permite inregistrarea de precomenzi pentru ele. Precomanda pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus pot fi inregistrate in Apple Store-urile din tarile in care terminalul va fi disponibil, dar si la partenerii Apple, precum operatorii de telefonie mobila, care vor deschide asemenea sesiuni.

  Pe data de 12 septembrie veti putea face precomanda iPhone 6 si iPhone 6 Plus in Apple Store Online din : SUA, Germania, Franta, Marea Britanie, Canada, Japonia, Hong Kong, Australia si Singapore. Pentru alte tari nu este deocamdata cunoscuta data la care va avea loc lansarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa probabil compania Apple va anunta primele detalii din timp util pentru a le permite utilizatorilor sa-si cumpere terminalele.

  Aseara v-am prezentat preturile iPhone 6 si iPhone 6 Plus in Europa, ele fiind identice cu cele ale iPhone 5S, in cazul iPhone 6, si cu 100€ mai mari in cazul iPhone 6 Plus, modelul de 32 GB fiind inlocuit de catre Apple cu unul de 128 GB.

iPhone 6 pret

In ceea ce priveste pretul iPhone 6 vorbim despre exact aceleasi preturi practicate anul trecut pentru lansarea iPhone 5S, diferenta fiind facuta de faptul ca Apple nu mai comercializeaza un model cu 32 GB spatiu de stocare. In aceasta idee preturile pentru iPhone 6 in Germania sunt urmatoarele:

  • iPhone 6 16 GB – 699€
  • iPhone 6 64 GB – 799€
  • iPhone 6 128 GB – 899€.