Prima Pagina Apple iPhone 6 si iPhone 6 Plus – conexiune Wi-Fi de 3 ori...

iPhone 6 si iPhone 6 Plus – conexiune Wi-Fi de 3 ori mai rapide si Wi-Fi Calling !

  In iPhone 6 si iPhone 6 Plus compania Apple a implementat in sfarsit Wi-Fi 802.11ac, o tehnologie pe care Mac-urile o au disponibila de mai bine de jumatate de an de zile. Upgrade-ul hardware pentru cele doua terminale va aduce pentru utilizatori viteze Wi-Fi de pana la 3 ori mai mari decat in cazul folosirii unei conexiuni Wi-Fi 802.11n, iar practic vorbim despre viteze de transfer de peste 433 Mbps cu routere compatibile.

With new support for 802.11ac, you’ll experience up to 3x faster Wi‑Fi than with 802.11n. iPhone 6 lets you initiate calls over Wi‑Fi using your own phone number. Which helps when you don’t have a good cellular signal. And once you go out of range of your Wi‑Fi connection, your call can seamlessly transition to VoLTE. So when you’re going from your house to your car to your office, your call switches over without any interruption.

  Separat de noua tehnologie Wi-Fi, compania Apple a lansat oficial suport pentru Wi-Fi Calling cu operatorii de telefonie mobila compatibili. Din pacate functia Wi-Fi Calling nu poate functiona fara suportul operatorilor de telefonie mobila, asa ca in SUA deocamdata doar cei de la T-Mobile o pot utiliza in momentul de fata. In Romania niciun operator de telefonie mobila nu si-a anuntat deocamdata intentia de a oferi aceasta functionalitate, gratuit sau platit, pentru clientii sai, insa orice este posibil pana in toamna.

 • Adrian

  1,5Gbps ? Nu e cam mult ?

 • Adrian

  Wifi rapid !!! Asta imi place -folosesc f.mult !

 • unu

  @Adrian, de ce? E doar un telefon 🙂

 • Zeuslup

  Ciudat ca operatorii de telefonie de la noi nu sar sa ofere o asemenea optiune,chiar gratuit! Deoarece daca ne gandim putin, stim ca frecventele clasice GSM sunt oricum arhipline, ar fi pt ei o usurare la reteaua GSM daca noi am efectua convorbiri clasice ( la pret de GSM ) folosind un minim de date prin reteaua de internet!!!! Asa e la noi….parca ei ne-ar face o favoare sa ne ofere o posibilitate de acest gen si nu cei care construiesc terminale si solutiile de soft o fac pt ei! Daca te gandesti logic iti dai seama ca e un MARE ajutor pr ei si NU numai noua!

 • adrian

  Digi Oriunde nu se pune?
  Intreb si eu…

 • Danbv

  Nu multi stiu de aplicația digi oriunde

 • @adrian: Ce treaba are digi cu wifi calling? Ala e VoIP.

 • Lucu

  Dar wifi call ce o fi zaone? TDM?? ma faci sa rad… evident ca tot cu voip va merge si wifi call…:)

 • Wi-Fi Calling e implementat de operator in reteaua sa si se trece pe VoIP atunci cand nu ai semnal GSM, dar ai retea Wi-Fi. Ceea ce se spunea mai sus cu aplicatia respectiva e o cu totul alta mancare de peste.

 • Lucu

  singura diferenta pe care o vad eu in ecuatia asta este ca Wi-Fi Calling nu va functiona cat timp ai semnal bun pe GSM/3G/LTE. Partea ca pe Digi Oriunde nu poti primi apeluri e limitare de operator. Dar, revenind, vocea va merge de la telefon la operator cu VOIP in cazul lui WiFi call. Deci… the same

 • Da, sunt doua chestiirelativ diferite unite doar de partea VoIP.

 • Lucu

  probabil primul operator care va face pasul va fi Vodafone intrucat ei au cam trecut vocea pe VOIP.

 • Da, singurii care cer bani pe deblocarea VoIPla anumite abonamente, ei vor fi primii.

 • irsp

  Pana si MacBook Air 2013 avea doar 2 stream-uri cu un total de 866Mbps, iar MacBook Air 2014 are 3 stream-uri cu viteze pana la 1.3Gbps. In timp ce tu vorbesti de viteze de peste 1.5Gbps pe iPhone 6.