Prima Pagina A8 iPhone 6 Plus – SPECIFICATII, IMAGINI, PRET si LANSARE pentru un iPhone...

iPhone 6 Plus – SPECIFICATII, IMAGINI, PRET si LANSARE pentru un iPhone cu ecran de 5.5 inch

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=FglqN1jd1tM&w=580&h=370]

  iPhone 6 Plus este unul dintre cele doua terminale iPhone pe care compania Apple le-a anuntat in cursul acestei seri, terminalul avand exact aceleasi specificatii si design pe care le-am vazut in atatea ocazii pe diverse website-uri din China. In cele ce urmeaza voi discuta in detaliu despre noul terminal si tot ceea ce il face grozav, in opinia celor din Cupertino.

iPhone 6 Plus ecran

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ym4CxprBNqc&w=580&h=370]

  In 2010 compania Apple inventa denumirea Retina pentru ecranul iPhone 4 care avea o rezolutie superioara eclor implementate in alte smartphone-uri disponibile pe piata pana in acel punct. In 2014 Apple “reinventeaza” o noua denumire pentru ecranele sale, Retina HD fiind utilizata pentru a descrie noile ecrane ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus, ele neavand totusi la fel de multi pixeli per inch precum principalii competitori Android.

The size of the new, higher-resolution Retina HD displays on iPhone 6 and iPhone 6 Plus may be the first thing you notice. But what you experience is so much more. With innovations that deliver higher contrast, dual‑domain pixels for more accurate color at wider viewing angles, and an improved polarizer, these are the thinnest, most advanced Multi‑Touch displays we’ve ever made.

  iPhone 6 are un ecran Retina HD de 4.7 inch cu rezolutie 1334 x 750 pixeli si 326 pixeli per inch, in timp ce iPhone 6 Plus are un ecran Retina HD de 5.5 inch cu rezolutie 1920 x 1080 poxeli si 401 pixeli per inch. Conform celor de la Apple, noile ecrane Retina HD afiseaza un contrast mai bun pentru culori, folosesc o tehnologie numita dual-domain pixels pentru a oferi un unghi de vizibiltiate mai bun, sunt polizate folosind o tehnologie mai eficienta si sunt cele mai subtiri ecrane multi-touch implementate de companie.

With full sRGB color standard, higher contrast, and incredible brightness and white balance, it is. Rather than using traditional methods to create the higher-resolution Retina HD display, we developed an advanced process of photo alignment. This involves using UV light to precisely position the display’s liquid crystals so they lay exactly where they should. Better-aligned crystals deliver a superior viewing experience, with deeper blacks and sharper text.

  Apple sustine ca ecranele Retina HD ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt full sRGB color standard, au o luminozitate mai buna si afiseaza mai corect balanta de culori albe, Apple sustinand ca a dezvoltat un nou procedeu de aliniere fotografica pentru ele. Mai exact, folosind lumina ultravioleta, cristalele lichide ale ecranului sunt pozitionate cu precizie pentru a fi asezate exact unde ar trebui sa fie, aceasta aliniere mai precisa oferind o experienta mai buna pentru vizualizarea culorilor si a textelor.

Your iPhone goes everywhere you do. And sometimes that’s outdoors in the sun. With that in mind, the Retina HD display has an improved polarizer so you get a clearer view when you’re wearing sunglasses.

  Pentru cei care folosesc ochelari de soare exista vesti la fel de bune, ecranele iPhone 6 si iPhone 6 Plus fiind polarizate special pentru a permite utilizarea cu acest tip de accesorii chiar si in conditii de luminozitate puternica. In final vorbim despre o prezentare foarte pompoasa pentru noile ecrane, dar problema este ca e putin probabil sa sesizati vreo diferenta intre ele si cel al iPhone 5S.

In clipul video pentru prezentarea oficiala a iPhone 6 si iPhone 6 Plus Jony Ive, vicepresedintele senior care conduce echipa de design din cadrul Apple, vorbeste in detaliu despre noul ecran Retina HD implementat in ambele terminale, dezvaluind faptul ca el are marginile curbate pentru a le uni cu noua sa carcasa. Daca veti urmari clipul video, veti observa ca exteriorul panoului frontal are marginile curbate in exterior peste ecranul terminalelor, el unindu-se cu carcasa pentru a genera ideea unui terminal cu ecranul ce se intinde de la un colt al altuia a carcasei.

iPhone 6 Plus design

  Dupa cum va asteptati deja, iPhone 6 Plus are acea carcasa din aluminiu cu marginile despartite de bucati de plastic, care sunt in practica antenele terminalului, marginile sale fiind acoperite de aceeasi carcasa, precum la iPhone 2G. Apple a mutat butonul Power in partea laterala dreapta a dispozitivului, a facut nou butoane de volum/Mute care sunt acum introduse in carcasa, camera terminalului fiind scoasa in exteriorul carcasei.

  Partea buna este totusi ca iPhone 6 Plus are o grosime de doar 7.1 mm, asa ca este cu 0.5 mm mai subtire decat iPhone 5S, insa Apple nu a oferit detalii despre greutatea noului sau dispozitiv.

iPhone 6 Plus procesor, chip A8, co-procesor de miscare M8

  In iPhone 6 Plus compania Apple a implementat un chip A8 produs folosind un proces de fabricatie de 20nm, el oferind un spor de performanta de pana la 25%, dupa cum ati vazut deja in cursul acestei zile. Noul chip A8 este cu 13% mai mic decat chip-ul A7, este de 64 de biti, contine o placa grafica cu 50% mai rapida decat cea din iPhone 5S, si administreaza mult mai eficient energia. O inovatie implementata de catre Apple pentru acest dispozitiv este posibilitatea de a il utiliza pentru perioade lungi de timp fara ca el sa se supraincalzeasca excesiv, actualele chip-uri ale iDevice-urilor nefiind capabile de acest lucru.

  In noul chip A8, regasim, desigur, si un co-procesor de miscare M8 care este capabil sa faca distinctia dintre miscarile utilizatorilor din timpul alergarii sau a plimbarii pe bicicleta.

Confirmand zvonuri aparute cu multe saptamani de zile in urma, iPhone 6 si iPhone 6 Plus includ un barometrul in noul chip A8 conceput de catre compania Apple, el fiind utilizat pentru a masura altitudinea relativa folosind o gama variata de aplicatii. Barometrul din iPhone 6 si iPhone 6 Plus utilizeaza presiunea atmosferica pentru a determina altitudinea la care ne aflam, in interiorul cladirilor sau in aer liber, indiferent de conditii.

The barometer senses air pressure to determine your relative elevation. So as you move, you can keep track of the elevation you’ve gained. It can even measure stairs climbed or hills conquered.

Folosit in aplicatii de fitness, barometrul din iPhone 6 si iPhone 6 Plus poate indica pasii facuti in urcarea sau coborarea scarilor, asa ca vom avea rezultate complete si mult mai detaliate pentru sesiunile noastre de fitness.

iPhone 6 Plus iOS 8

  iPhone 6 Plus va avea aceleasi functii pe care le are iPhone 6 in iOS 8, iar aici vorbim desigur despre posibilitatea de a utiliza ecranul cu o singura mana. Apple a implementat un nou sistem care permite micsorarea interfetei de utilizator printr-o dubla apasare a butonului Home sau prin tragerea aplicatiilor din partea superioara in partea inferioara pentru a le micsora. Mai mult decat atat, terminalul poate fi utilizat in landscape modem in orice aplicatie, inclusiv in Springboard, exact precum o tableta iPad, aplicatiile afisand mai mult continut pentru noi.

  Avand in vedere ca rezolutia ecranului a fost marita, Apple a implementat in iOS 8 un sistem inteligent de scalare a interfetei de utilizator, aceasta crescand in functie de marimea ecranului. Toate aplicatiile vor putea fi utilizate fara probleme pana cand dezvoltatorii le vor actualiza cu grafica pentru noua rezolutie, asa ca nu veti avea probleme in a folosi aplicatiile favorite ale App Store.

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus contin o noua functie numita Display zoom, ea avand rolul de a ne permite sa modificam dimensiunile iconitelor afisate in Springboard-ul iOS 8 dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus. Printr-o simpla apasare de buton putem afisa 5 sau 6 randuri de iconite in Springboard-ul iOS 8, afisarea unui numar mai mare de iconite pe un ecran mai mare permitandu-ne sa avem mai multe aplicatii in prim-planul iDevice-urilor.

Now there are more ways to see your display. Standard view lets you see more of your apps. Or activate Display Zoom to see them — and all your content — even bigger.

  Atat iconitele din paginile principale, cat si cele din dock sunt modificate dupa activarea Display zoom in iOS 8, asa ca toate vor avea dimensiunile potrivite pentru pozitia in care se afla. Desi aceasta functie este activa oficial doar pe iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cu siguranta vor exista tweak-uri care o vor activa si pe iDevice-urile vechi.

  Landscape view este o noua functie implementata de catre compania Apple in iOS 8 pentru iPhone 6 Plus, ea aduca o noua modalitate de a utiliza aplicatiile in acest terminal. Dupa cum puteti vedea din imaginile acestui articol, Landscape view ne va permite sa utiliza Springboard-ul si o multitudine de alte aplicatii in landscape model pe iPhone 6 Plus, totul in ideea de a beneficia de spatiul suplimentar disponibil pentru afisarea de continut.

To make the most of the even larger display on iPhone 6 Plus, many built-in apps — like Mail, Calendar, and Stocks — have been redesigned to help you be more productive. Simply switch from portrait to landscape to see some of your favorite apps take on a whole new dimension.

  Totul functioneaza prin simpla rotire a ecranului, fara a activa vreo alta optiune din vreun meniu al iDevice-urilor, asa ca vom avea posibilitatea de a ne bucura de mai mult continut in iOS pe noul ecran. Exact precum in cazul Display Zoom, desi functia este disponibila numai pe iPhone 6 Plus, ea cu siguranta va fi activata si pe iPhone 6 sau alte iDevice-uri de indata ce ele vor fi jailbroken.

iPhone 6 Plus camera

  In iPhone 6 Plus regasim aceeasi camera de 8 megapixeli din iPhone 5S, ea continand totusi un nou senzor de imagine, cu 1.5u pixeli si aperture f/2.2. Camera foloseste un stabilizator optic de imagine si are disponibil un true tone flash LED pentru iluminarea suprafetelor in care facem poze, imaginile inregistrate in timpul noptii urmand a avea o calitate mult mai buna, camera prelua cu pana la 81% mai multa lumina.

  Pentru iPhone 6 Plus Apple a implementat si un nou procesor de imagine care ne permite sa facem focus, focus pixels, mult mai rapid in cadrul aplicatiei Camera, tehnologia reducand in acealsi timp si noise-ul pozelor. Apple a implementat deasemenea posibilitatea de a inregistra poze panoramice de pana la 43 de megapixeli, identificarea fetelor fiind mult mai rapida decat in trecut.

  Camera principala este capabila sa inregistreze clipuri video in format 1080p la 30 sau 60 fps, iar in cazul clipurilor video slow motion putem face inregistrari la maxim 240 fps. In final Apple a implementat si un modul cinematic de inregistrare care ne va transforma in adevarati “regizori” fara a folosi aplicatii terte.

  In partea frontala avem o noua camera FaceTime HD care are un senzor de imagine mai mare cu aperture f/2.2 care capteaza cu 81% mai multa lumina. Aplicatia camera va putea inregistra acum poze hrd single-shot folosind noua camera frontala si va putea face focus mai bun pe fetele noastre.

  Pentru ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor avea camere imbunatatite, compania Apple a implementat in sfarsit autofocus continuu pentru inregistrarea de clipuri video folosind aplicatia Camera. Practic ambele terminale vor focaliza in mod constant obiectele care se afla in imediata lor apropiere pentru a ne oferi imagini cat se poate de clare, indiferent de modul in care isi schimba pozitia obiectele din fata noastra.

iPhone now includes continuous autofocus in video — an advanced optical feature that uses new Focus Pixels to ensure that your shot stays sharp while you’re filming, even if you or your subjects are on the move. And faster autofocus means you experience fewer inadvertent focus changes, dramatically improving the quality of your video.

  Tehnologia Focus Pixels este utilizata pentru aceasta noua functie, ea actualizand in timp real imaginea afisata pentru noi cu o focalizare automata in functie de desfasurarea actiunii. Rezultatul implementarii acestei noi functii va fi posibilitatea de a inregistra clipuri video fara imagini neclare, asa cum se intampla in momentul de fata.

iPhone 6 Plus LTE si WiFi

In iPhone 6 si iPhone 6 Plus compania Apple a implementat in sfarsit Wi-Fi 802.11ac, o tehnologie pe care Mac-urile o au disponibila de mai bine de jumatate de an de zile. Upgrade-ul hardware pentru cele doua terminale va aduce pentru utilizatori viteze Wi-Fi de pana la 3 ori mai mari decat in cazul folosirii unei conexiuni Wi-Fi 802.11n, iar practic vorbim despre viteze de transfer de peste 1.5 Gbps cu routere compatibile.

With new support for 802.11ac, you’ll experience up to 3x faster Wi‑Fi than with 802.11n. iPhone 6 lets you initiate calls over Wi‑Fi using your own phone number. Which helps when you don’t have a good cellular signal. And once you go out of range of your Wi‑Fi connection, your call can seamlessly transition to VoLTE. So when you’re going from your house to your car to your office, your call switches over without any interruption.

Separat de noua tehnologie Wi-Fi, compania Apple a lansat oficial suport pentru Wi-Fi Calling cu operatorii de telefonie mobila compatibili. Din pacate functia Wi-Fi Calling nu poate functiona fara suportul operatorilor de telefonie mobila, asa ca in SUA deocamdata doar cei de la T-Mobile o pot utiliza in momentul de fata. In Romania niciun operator de telefonie mobila nu si-a anuntat deocamdata intentia de a oferi aceasta functionalitate, gratuit sau platit, pentru clientii sai, insa orice este posibil pana in toamna.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt primele smartphone-uri Apple care contin suport pentru nu mai putin de 20 de frecvente 4G LTE din lumea intreaga, Apple extinzand anul acesta compatibilitatea la majoritatea operatorilor de telefonie de pe glob. In aceasta idee, compania Apple a creat doar 4 modele ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus, ele fiind compatibile cu toate aceste frecvente 4G LTE, insa in serii diferite pentru a acoperi intreaga planeta.

iPhone 6 has up to 20 LTE bands. That’s seven more than iPhone 5s — which already had more than any other smartphone. That means iPhone users can connect to more high-speed LTE networks in more places. And when you’re traveling, more LTE bands help you benefit from the growing number of roaming agreements around the world.

In aceasta idee, Apple va vinde din 19 septembrie urmatoarele modele : iPhone 6 A1549 GSM/CDMA, iPhone 6 A1586, iPhone 6 Plus A1522 si iPhone 6 Plus A1524. In website-ul dedicat conectivitati4G LTE, compania Apple prezinta toate aceste 4 modele ca fiind compatibile cu retelele 4G LTE de 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz si 2600 MHz, acestea fiind frecventele utilizate de catre operatorii de telefonie mobila din Romania. In aceasta idee, se pare ca toate modelele iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt compatibile cu retelele 4G LTE din Romania, compatibilitatea cu retelele 3G existand chiar din momentul lansarii primului model.

With faster LTE — up to 150 Mbps — iPhone 6 users can experience faster download and upload speeds for browsing the web, streaming music, making video calls, and more. iPhone 6 also supports Voice over LTE (VoLTE) — wideband high-quality calls that make your conversations sound as crisp and clear as if you were face to face. And with simultaneous voice and LTE data, you can keep browsing while you’re talking.

Separat de acestea, merita mentionatl faptul ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor permite navigarea pe internet la viteze 4G LTE de pana la 150 Mbps, si ca ele sunt compatibile cu tehnologia VoLTE.

iPhone 6 Plus autonomie

 

 

Prezentand iPhone 6 si iPhone 6 Plus, compania Apple nu a oferit detalii despre bateriile implementate in cele doua nou smartphone-uri proprii, insa cu siguranta le vom afla de indata ce produsele vor fi desfacute de catre expertii de la iFixIt. Totusi compania Apple ne-a prezentat o imagine in care vedem cat ar trebui sa functioneze iPhone 6 si iPhone 6 Plus in comparatie cu iPhone 5S si observati ca diferentele nu sunt chiar atat de mari in anumite situatii.

iPhone 6 Plus autonomie baterie

 • 80 de ore de ascultat muzica;
 • 14 ore de vizualizat clipuri video;
 • 12 ore de navigare pe internet prin Wi-Fi;
 • 12 ore de navigare pe internet prin 4G LTE;
 • 12 ore de navigare pe internet prin 3G;
 • 24 ore de vorbit la telefon prin 3G;
 • 16 zile de stand by.

Dupa cum puteti observa, se pare ca iPhone 6 Plus are intr-adevar o baterie a carei capacitate ar putea fi de 2915 mAh, spre deosebire de iPhone 6 a carui baterie ar putea avea doar 1810 mAh. Diferentele sunt facute de timpii mari de utilizare pentru iPhone 6 Plus, in special in ceea ce priveste apelurile voce prin 3G, acestea putand fi facute timp de o zi intreaga.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=SHPACRa6Vq8&w=580&h=370]

Apple Pay

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Iod3zO0LAUU&w=580&h=370]

Apple Pay este primul sistem de plati mobile dezvoltat de catre Apple special pentru iPhone 6iPhone 6 Plus si Apple Watch, iar in clipul video de mai sus aveti demonstrat modul sau de functionare. Apple Pay utilizeaza tehnologiile NFC si Touch ID pentru a autoriza platile, este compatibil cu o multitudine de carti de credit, dar poate fi utilizat NUMAI la anumite POS-uri care au implementat un standard Apple ce permite efectuarea de plati in siguranta.

The phone was loaded up with a handful of credit cards, and holding the top of the phone about an inch from the card reader with my thumb on the TouchID home button triggered a payment from the default card in about five to 10 seconds. If you want to use a different card, just leave your finger off the home button and you’ll see a Passbook-style card stack at the bottom of the screen, which you can tap on to bring up the full list and pick the card you want. Then you just put your finger on the reader and you’re good to go.

Din aceasta cauza, Apple Pay este inutil in Romania si va fi inutil pentru cativa ani buni, asa ca nu merita sa va bateti capul cu el, dar putem totusi sa vedem cum anume functioneaza. iPhone 6iPhone 6 Plus si Apple Watch recunosc automat POS-urile compatibile cu Apple Pay si daca au o carte de credit inregistrata in sistem vor afisa automat optiuni de plata folosind Touch ID, cei care au testat sistemul sustinand ca este cel mai util sistem de acest gen.

Apple a asteptat ani de zile pentru a lansa un sistem de plati mobile pentru iPhone si se pare ca prin Apple Pay ar putea revolutiona aceasta industrie.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=cR3rWo9ydd8&w=580&h=370]

iPhone 6 Plus lansare

iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi lansate pe 19 septembrie intr-o gama selecta de tari de pe glob pe data de 19 septembrie, insa pe 12 septembrie compania Apple va permite inregistrarea de precomenzi pentru ele. Precomanda pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus pot fi inregistrate in Apple Store-urile din tarile in care terminalul va fi disponibil, dar si la partenerii Apple, precum operatorii de telefonie mobila, care vor deschide asemenea sesiuni.

Pe data de 12 septembrie veti putea face precomanda iPhone 6 si iPhone 6 Plus in Apple Store Online din : SUA, Germania, Franta, Marea Britanie, Canada, Japonia, Hong Kong, Australia si Singapore. Pentru alte tari nu este deocamdata cunoscuta data la care va avea loc lansarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa probabil compania Apple va anunta primele detalii din timp util pentru a le permite utilizatorilor sa-si cumpere terminalele.

Aseara v-am prezentat preturile iPhone 6 si iPhone 6 Plus in Europa, ele fiind identice cu cele ale iPhone 5S, in cazul iPhone 6, si cu 100€ mai mari in cazul iPhone 6 Plus, modelul de 32 GB fiind inlocuit de catre Apple cu unul de 128 GB.

iPhone 6 Plus Pret

In ceea ce priveste pretul iPhone 6 Plus lucrurile sunt similare precum in cazul iPhone 6, diferenta fiind data de pretul cu 100€ mai mare in cazul tuturor celor trei modele. Si in aceasta situatie compania Apple nu comercializeaza un iPhone 6 Plus cu 32 GB spatiu de stocare, iar preturile iPhone 6 Plus in Germania sunt urmatoarele :

 • iPhone 6 Plus 16 GB – 799€
 • iPhone 6 Plus 64 GB – 899€
 • iPhone 6 Plus 128 GB – 999€.

 

 • petronius

  cate coloane de aplicatii va avea in springboard? tot 4? sau 5?

 • Unu

  si totusi, ce PRET va avea???

 • AI_core
 • Andrei Cristian

  nu vreau sa comentez nimic despre acest telefon , nici forma , nici pret , nici autonomie …ci doar sunt un pic nedumerit cum poate un smatphone lansat de apple in 2014 care are un ecran cu diagonala de 5.5″…..sa fie cu 10mm mai mare decat un note 3 lansat in 2013 si avand un ecran de 5.7″ , mi se pare ca aceasta politica apple de a pastra ramele acelea inutile nefolosite o sa faca din acest smartphone un prim esec urias……cel de 4.7″ este si el mare raport cu diagonala dar macar este discutabila problema , dar la acesta este o hidosenie marimea…..este comparabil cu ecranele de ^” de la concurenta, ….

 • Marius_George

  749$=16GB 849$=64GB și 949$=128GB

 • mihairt

  Pana acum 2 ani toti utilizatorii de iphone spuneau ca samsung scoatd pe piata palete de tenis, lucru adevarat, acum sa vedem cine cumpara paletele apple

 • stefan

  Mihai, cel putin aici ai alternative. Sunt doua modele, alegi ce-ti convine. Paleta sau smartphone.

 • Happle

  8 pixels camera?Se pare ca au ramas in urma cei de la Apple, cand scot si ei ceva ce e deja pe piata de luni bune incercand sa fie in rand cu restul, Samsung sau Nokia vin din nou cu chestii mai bune.

 • se7en

  Amandoua sunt palete…

 • 0321

  Designul lasa de dorit, specifiactiile lasa de dorit..prezentarea nu a impresionat cu nimic mai ales datorita faptului ca ne asteptam cu totii la cel putin o versiune mai mare a Iphone. Ma simt dezamgit, nu ma simt atras deloc de noul telefon ci chiar 5s mi se pare cea mai buna alegere de pana acum

 • AllexChyu

  “ecran intarit cu ion”
  ce e aia nene ?

 • catamorariu

  LG a pus ecran de 5.9 inch intr-o carcasa mai mica decat are Iphone 6 plus (overall)!
  Ma intreb de ce nu au lucrat la bezel?, e un aspect crucial dupa parerea mea.

 • Adrian

  @Happle nu conteaza numarul de mpx la camera ci senzorul si marimea f (aperture). Sunt camere de 13mpx care face poze muult mai slabe ca aceasta.

 • Cristi

  E clar au dat-o in bara anul asta cu telefoanele.Amandoua sunt cu mult dar mult sub competitori,probabil directorii de la Samsung,Lg si Sony se strica de ras acum.Iphone 6 e fix Nexus4 scos acum 2 ani!!!ecran HD la un telefon scos in 2014?mor de ras.Iar iphone6 plus ala e cat papucii de casa ai lui bunica,are 1cm in plus peste un lg g3 care are acelasi ecran de 5’5.Probabil se va vinde doar in america in rest nu vad de ce ar fi cineva atat de cretin sa dea o goaza de bani pentru un telefon cu specificatii care le gasesti la un telefon de acum 2 ani???

 • Phn

  Superb, dotari sub Samsung S4 la sfarsitul anului 2014, in timp ce s-a anuntat Note 4….

 • catamorariu

  Eu am un LG G3. Sunt si voi ramane fan Apple. Trebuie recunoscut faptul ca telefonul e peste orice la ora actuala, cu exceptia constructiei (vezi rama inutil de mare). Un mix perfect intre soft, materiale folosite care depaseste orice in prezent. Nu ai nevoie de multi rami, Qhd, octa core si altele ca sa depasesti tot ce exista pe piata. Punct!

 • EuGeorge

  Apple nu are nevoie de specificatii sau functii sau orice altcv,ei au nevoie doar de oiţele lor anuale care sa le cumpere produsele.
  Mintiti-va singuri ca ce telefon grozav e si ca tot ce a bagat Apple e mai bun. De 2 ani de zile asteapta lumea cv diferit si nu au adus nimic.
  Asa e,nu conteaza numarul de mpx,dc?pentru ca asa a zis Apple?din cauza asta exista pe piata aparate foto profesionale sau multe multe dispozitive cu camera peste 8 mpx? dc nu s-au oprit toti la 8mpx?
  “Noul ecran are cu 185% mai multi pixeli decat terminalul iPhone 5S”,nu cumva ziceau ca ce e peste nu are rost ca oricum ochiul uman nu distinge?si-au schimbat parerea si despre asta?cum si-au schimbat iar parerea si despre dimensiunea perfecta?sau cum si-au schimbat parerea cu iphone 5C in legatura cu plasticul?

 • cristi

  numai frustrati dupa prezentari. plecati la samsung / lg / nokia / ce mai vreti. mie imi place ios-ul, nu se compara cu android-ul si inca nu s-a facut telefon de la nokia cu ios pe el ca sa schimb apple. o zi buna si plina de “am vrut ceas de la apple si mi-au facut.. dar nu imi place ca sunt un frustrat”

 • cristi

  daca nu scoteau ecran mai mare, erati suparati.. acum ca a scos cu ecran mare.. sunteti suparati.. dar imi place ca vreti 20mpx degeaba ca la concurenta 🙂 nu mc, prefer 8mpx calitativi in loc de 20 = 4 inutili

 • Ovidiu

  Are cu 185% mai multi pixeli decat ecranul de 4″ de pe iphone 5S, nu te entuziasma ca ai cu 185% mai multi pixeli per inch.
  Asta imi place la Apple – lansare 9 / inovatie 0 – a preluat de la restul ideea cu ecranul, camera e fix la fel (e bine ca nu ocupa mult spatiu si pot sa vanda cu memorie mica in continuare).
  Ma amuza faza cu “Cel mai bun telefon lansat de noi pana acum”!!!! deci ei cred ca noi abia asteptam sa dam banii la ei chiar si pt un telefon mai prost decat ce au scos pana acum si ne linistesc totusi ca e mai bun decat alea vechi – sunt fantastici!
  Ma mai distrez de toti fanaticii care au rupt conceptele cu bezel free si toti care erau siguri ca o sa fie bezel free si etc. – uite la arata Apple aroganta maxima – cum inghit fanii tableta cu ecran de telefon :))

 • EuGeorge

  @cristi,camera aia chiar e invechita,si aia 20 de mpx de la concurenta chiar sunt mult peste,scoate pozele la imprimanta sa vezi diferenta,scoate pozele in calculator sa vezi diferenta uita-te la telefoane sa vezi diferenta,uita-te pe youtube sa vezi diferente.

 • Radu

  Da, vad numai comentarii negative ca la iPhone 5S. Dar stiti si voi ca o sa cumparati, nu-i asa? Dupa ce il aveti va fi cel mai beton telefon si uitam de toate comentariile despre alti concurenti (paleta, ecran non-fulHD, camera iesita in afara, etc)

 • Alex

  voi chiar nu intelegeti la camera conteaza si lentilele,senzorii deaia e buna vorba mai bine mai putin si bun decat mult si prost

 • alex

  Frate orice ar face cei de la Apple tot vor ramane in urma cu tot ce este nou , De ex lg G3-4g este mult mai puternic atat ca procesor si sistem de operate – pana la camera foto si claritatea ecranului , nu vorbesc de vei de la Samsung vor ramane cei mai buni in privinta Ecranului si Clariitatii lui Super amoled hd plus va ramane cel mai bun , un alt brand foarte puternic si mult peste cei de la apple este Sony care au venit cu Xperia Z2-4g un telefon rezit la apa si cu o camera de o claritate foarte puternica iti prinde si cel mai mic fir de par la o claritate inalta !;) , parerea mea este ca apple este doar pt fitze si pt cum arata in rest este abs varza un top facut dupa mine la ora actuala cu cele mai bune branduri :
  1)Samsung
  2)Sony
  3)LG
  4)Htc
  5)Apple
  6)Nokia .

  Incercati sa va cumparati produse de calitate si nu doar ca ,, are si vecinul si eu nu;) “

 • EuGeorge

  Ok,la camera conteaza senzorii si lentilele,dar atunci sa explice cineva dc la aparatele foto,deci nu telefoane,la aparatele foto care sunt destul de mari(acolo nu exista lupta asta cu cel mai subtire aparat sau cel mai mic) dc au mai mult de 8 mpx daca NU conteaza? cele profesioniste la ce dimensiuni au ar putea sa puna pe ele 15-20-30 de senzori sau de lentile,dar totusi au mai mult de 8 mpx. Dc?

 • PpRik@

  @EuGeorge, deoarece nu au altceva cu ce sa se laude :)) … Pana cand nu a fost Apple Samsung nu a avut touch-screen, nici altcineva daca nar fi fost Jobs nar fi fost multe lucruri citi cartea Jobs e foarte interesant si merita:) Pana cand nu sa auzit zvonul iWatch nu prea sa facut smartwatch dupa ce a fost zvonul toata lumea si ce a scos samsung e de plans a pus pe el un buton dc vrea sa semene cu Apple :)) Samsung e o marca chineza nu stie decat copi paste Apple scoate touchID ce face samsung copi peste 6 luni 1 an paste :)) cu atat se poate lauda si samsung stim sa copiem:)) …

 • Strontiu

  @EuGeorge : inceteaza cu argumentele rationale ca le dai ecrane albastre

 • Mihai

  Nu sunt fan nici Apple , nici Samsung , insa nu pot sa nu observ cum tot dept de marketing al Samsung Ro scrie pe aici sub diferite nume … Tineti minte ca pt Apple , Romania nici nu exista vanzarile se vor face tot in vest si in SUA.Bataia mare o sa fie de pe acum si pt piata chineza.Iar lumea va cumpara pt ca nu-i intereseaza asa mult detaliile tehnice pe omul de rand.ceea ce se vede , adica display-ul mai mare e de ajuns si va vinde . punct.

 • marsell

  cei mai multi care comenteaza aici sunt analfabeti si habar nu au de legatura hardware-software, sau comenteaza si ei ca sa isi spuna parerea desi pre putin conteaza ce spun, asta pt ca apple gandeste si calculeaza cum face asta, nu e important ca nu are camera de 16 mpx, sau 4g ram ori procesor octa-core pt ca sistemul de operare face totul, dar de asemenea e un telefon bun care nu e pt buzunarul oricaruia, dar pana nu il aveti in mana degeaba vb, cu siguranta o sa va schimbati parerea

 • glm

  Vai! traiesc vremea sa comentez si eu sub un articol despre un telefon (phablet) Apple de 5,5 (!) inci !!! Ce-ai facut Apple, ai copiat de la Samsung? S-a intors roata?! Unde sunt fanii inraiti care radeau de paleta de ping-pong a lui Samsung? Vai! Ce-ai facut Zaone, care tineai la distanta si ii jigneai pe toti aceia care iti spuneau ca o dimensiune mare a unui smartphone este de bun-simt atunci cand faci browsing sau te joci sau whatever? Nu te simti inselat de marea firma cu mar, care timp de 2 ani te-a tinut captiv intr-un ecranel de 3,5-4 inci si ti-a inoculat in creier “sintagma de “dimensiune ideala”? Cum de ati parasit toti doctrina ecranului perfect de 3,5-4 inci? Vai! Cand scriam long time ago ca in 2 ani toti vor adopta ecrane de peste 4-5 inci, aproape ca-mi stergeai posturile (cum cred ca vei face si cu asta, ca tu esti “deschis la opinii”) .
  Ferice de cei care au parasit barca unei firme care vrea doar sa ingrase americanii si care umbla doar dupa profit uitand ca a castigat popularitate prin calitate, viziune si avangarda tehnologica. Acum s-a plafonat la aceeasi camera de 8mp cind altii (Xiaomi Mi4) au camera frontala de 8mp, sa nu mai zic de RAM-ul zgarcit care nu va mai sustine jocurile si alte task-uri.

 • mihai

  @marsell tata, cei care comenteaza aici sunt detinatori de iphone-uri care au fost dezamagiti de noile modele ale companiei Apple, stii definitia cuvantului analfabet?

  Tu bati campii ca cei care sunt nemultumiti de aceste 2 noi modele de telefoane habar nu au ce inseamna hardware si software, eu inclin sa cred ca tu esti cel care e putin pe langa subiect. Eu unul refuz sa platesc un device care are 1 gb de RAM, o camera de ”….” si un procesor de 1,4!

  Cei care spun ca noua camera are nu stiu ce dracu de senzor va recomand sa faceti niste poze cu Sony Z2 sau S5 si sa le urcati pe un ecran mai mare sa vedeti diferenta, am fost un posesor de iphone de la 3g pana la 5S, am un macbook pro si un ipad 4 dar la iphone renunt!

  Adio Iphone!

 • Daniel

  @mihai …intrutotul de acord cu tine. Si eu detin un 5S dar nu voi face upgrade la 6 deoarece nu-mi place absolut deloc noul design… buton power pe lateral 😐 ? si camera iesita in exteriorul carcasei ?? Hidos. Yuck.

 • adzzz

  in privinta camerei lucrurile stau asa Lumia 1020 si alte telefoane 🙂 iphone are o mizerie de camera fata de un telefon vechi de 1 an cu o camera veche de 2 ani 🙂 LUMIA 1020 for the win

 • macheavel

  deocamdata softul ios trebui sa recunosc este cel mai bun dupa piata ,dar sa tin volan de aur intro dacie nu prea imi convine!

 • mihai

  @macheavel ai mare dreptate! :))))

 • Strontiu

  Am o intrebare : dintre multele noutati hardware si software care le are iPhone 6, exista vreuna necopiata de la Samsung? Eu inca nu am gasit.
  Cum a ramas cu lozinca aia cu copiatul? Nu se mai pune?

 • EuGeorge

  @PpRik@, telefoanele aveau touch screen si inainte de iphone 2G, incearca sa te informezi un pic inainte sa zici ceva.

  Cum poti sa zici ca Samsung a copiat smartwatch-ul lui Apple,cand Samsung are de peste 1 an un smartwatch pe piata si este deja la al 3lea model.

  Cum poti sa zici ca Samsung a copiat butonul de pe Apple Smartwatch cand nimeni nu stia de cum va arata smartwatchul de la Apple.

  Apple a fost cam ultima firma care a scos un smartwatch pe piata,iar tu imi zici mie ca restul de firme au copiat Apple? Te-as sfatuii sa incerci sa gandesti singur si sa numai scoti pe gura tot felul de abureli.

  Subscriu @glm.

 • @EuGeorge: Aveau resistive screen telefoanele vechi, nicio treaba cu ce a bagat Apple in primul iPhone. Samsung a scos un smartwatch pe piata repede de frica Apple si ceea ce se va intampla in 2015, dar de copiat nu aveau ce sa copieze atunci, decat eventuale cereri pentru brevete de inventie ale Apple.

 • Vlad

  Salut! As vrea sa cumpar un iPhone 6 Plus din Canada (http://store.apple.com/ca/buy-iphone/iphone6) dar nu stiu sigur daca va functiona in Romania si aici ma refer la voce, 3G si LTE (4G). Am sunat la un Apple Store din Toronto (de unde as vrea sa-l cumpar) si tipu de acolo mi-a spus ca mai mult ca sigur merge dar nu stie sa-mi zica de 4G. Am rugat si pe persoana care imi va cumpara iPhone-ul sa sune la Apple CA sa intrebe si i-au spus ca ar functiona si 4G-ul fara probleme. M-am gandit si la varianta in care nu o sa-mi mearga 4G-ul sau cine stie ce si il trimit inapoi si imi dau banii dar pierd banii de transport + taxele vamale…si sunt ceva malai aici. Aveti careva vre-o experienta cu un iPhone 5 sau 5S luat din US sau Canada? Merci anticipat!

 • Raul

  Bataie de joc, un 5C cu, carcasa de aluminiu groaznic, esec, dezastru, camera in relief, asta e o gluma nu iphone…

 • Raul

  Bataie de joc, un 5C cu, carcasa de aluminiu groaznic, esec, dezastru, camera in relief, asta e o gluma nu iphone…

 • vlad

  @zaone…nu primul lg prada avea touch capacitiv si sa lansat inainte de iphone…dar na ,oare cine vede mai departe de apple ,sunt sigur ca toata lumea poate sa stie ce au in minte o companie ca samsung si sunt sigur ca au scos un smartwatch de frica apple…doamne ce bine ca au facut-o ca daca nu toti ati fi zbierat acum ca apple a scos primul device de acest gen si toata lumea copiaza…mai bine sa ziceti ca samsung a copiat niste speculatii sau cine stie ce(gen ca au scos repede de frica) ,si lg prada a fost primul smartphone nu apple iphone dar cum am mai spus ,toti ne-am uitat la americani dar asta e…eu nu vad ce a inovat apple ,smartphone existent cand sa lansat iphone ,senzor de amprenta la fel ,smartwatch la fel…

 • EuGeorge

  @zaone, erau praf telefoanele cu touch screen inainte de Iphone 2g, nu aveau nicio treaba cu realitatea stiu asta, dar nu au inventat touch screen-ul cum a afirmat cel mai sus.

  Acel Iphone 2G a fost cu adevarat cv revolutionar.

 • Ovidiu

  Va rog nu mai radeti de 1 GB RAM de la i6, pt ca este 1 GB/ 64 de biti :)))) si are si 20% in plus bulshit in el ;)). Voi ati vazut telu de la samsung cu ecranul curbat? Aia e inovatie! Apple nu e inovat nimic, a copiat ecran mare si buton pe laterala de la smsg si in rest a imbunatatit putin ce avea, plus vrajeala cu ionii care e minim 20% useless

 • Asl

  Daca va uitati bine acest iphone 6 seama cu S4 S5 iar spatele ii facut dupa Htc One M8…deci cine pe cine a copiat acuma ? Iphone 6 a ajuns acuma sa fie ca un android de 2 ani vechime iar peste urmatorii 2 ani va fi ca un S4,S5, Htc one, Lg G1, Sony Z1 etc.

 • Fineas

  SIM Card :

  Nano-SIM

  iPhone 6 is not compatible with existing micro-SIM cards.

  Deci daca imi iau de dincolo ce fac pana imi dau astia de la orange micro-sim compatibil ? astept pana in noiembrie ?

 • @Fineas: Nano sim-urile sunt in iPhone de la iPhone 5 incoace. Tai micro sim-ul si ai nano sim.

 • Fineas

  Multumesc :)!

 • Dante

  Adio iPhone! Raman la 5S pana imi iau Lumia sau Z2. Si design-ul 5S mi-a displacut, 4 si 4S alea au fost bijuterii! E jenant ce au scos….

 • Sherman

  O gramada de frustrati de la samsung.ro pe aici! O sa va fure si cota de piata pt ecrane mari! Gata, pa!
  Apropo am si un samsung s4 care deja de “sim removed, please restart your device”. Toate au mai devreme sau mai tarziu aceasta problema.

 • Dan

  Sunt foarte haioși penibili fanboys-ii roboțelului verde atunci când aplaudă specificațiile hardware kia/no-kia, samaung (pun intended), el-gi, haștece & comp. Dacă tot criticați Apple pentru hardware-ul “vechi și neperformant”, măcar veniți cu argumente VALIDE și demonstrați la ce vă ajută zecile de megapixeli, CPU octacore sau acei mulți giga de RAM. Și nu mă luați cu vrăjeli ieftine de genul “văd pozele mai bine pe un ecran de 2 metri” sau “androidul meu favorit are de n ori mai mulți pixeli decât a reușit Apple să îngrămădeaască pe un ecran de 3/4/5,5”. Ceea ce voi n-o să reușiți să pricepeți niciodată e faptul că Apple a găsit întotdeauna echilibrul perfect între hardware și software, ceea ce a condus, invariabil, la o experiență de utilizare excelentă. Apple scoate dintr-un hardware “vechi și neperformant” ceea ce concurența copy-paste nu reușește nici măcar cu specificații duble. Care e fraierul atunci? Cel care investește 500-800 de euro într-un iPhone care pur și simplu funcționează, elegant și fluid, sau acela care închide aproximativ aceeași sumă într-o chestie mai mult sau mai puțin plasticată cu specificații hardware pe cât de impresionante, pe atât de inutile? Enjoy your hi-tech hardware while rebooting your android junk 30 times a day 🙂

 • Marius

  Am impresia ca astia de comenteaza de noul iphone ca nu are 4 gb de ram si octa core pur si simplu sunt idioti. Sistemul de operare de la apple este asa de bine conceput incat nu are nevoie prietene de octa core. Este vorba de ecositem, este vorba de cata atentie acorda dezvoltatorii aplicatiilor … uitati-va la diferentele intre aplicatiile concepute pentru ios si cele pentru android.
  Va bateti cu pumnii in piept degeaba. Am avut si android cu quad core cu nu stiu cati rami si toate mi se blocau, toate faceau lag dupa un timp, la toate aplicatiile aratau aiurea si toti de pe google store ii injurai de ii spurcau pe dezvoltatori.
  Puteti voi sa ziceti ce vreti, lumea va cumpara iphone si nu puteti sa faceti nimic impotriva.

 • Mihai

  Nu v-ati dat seama pana acum ca omuletii verzi de pe aici care comenteaza sunt de fapt angajatii Samsung de pe la marketing ca doar de-aia sunt platiti sa umple toate forumurile .. cred ca au si spor la salar dupa cate commenturi baga pe forumuri.
  Din pacate Samsungul S5 a fost un mare esec la vanzari si ei sunt constienti de acest lucru. lansarea Iphone 6 le-a luat si ultima bruma de vanzari si sunt destul de disperati …

 • Kati

  Am si eu o intrebare.
  Daca ar fi sa imi iau un iphone 6 Plus din Germania as avea vreo posibilitate sa il folosesc in tara (mentionez fara jailbreak si alte nebunii de genu pentru ca am avut si nu imi place) ?
  Sau mai bine sa astept sa apara la noi?:D
  Thanks.

 • ionut

  AM O PROBLEMA SI VAROG SA MA AJUTI DACA PUTETI.AM UN I5 SI DE CAND S-A LANSAT I6 ,FIIND CU CASTILE IN TELEFON SE TOT CONECTEAZA MELODIA CELOR DE LA U2. MA DISPERA.CE POT SA FAC

 • Doc

  De unde draci’ apar analfabeții ăștia pe site? Ma cutremur de limbaj, de abordare, de fix-uri, de lipsa bac-ului. Bai, ostene, limba romana nu este facultativa, futu-va-n telefoane!

 • Razvan

  :)))) ecran mai mic decat la note 4 dar dimensiunile carcasei sunt mult mai mari . bravo appel iai intrecut pe producatorii paletelor de pingpong . iphone 6 plus vs pauci de casa marimea 42 comparatia dimensiunilor :)).

 • Marius

  Bai, @Dan si altii fixati pe aluzia de fanbonism: Nu v-ati saturat ca in fiecare an sa dati bani de aceleasi mere de anul trecut si sa va consolati ca aveti unupgrade care se simte ? Nu va merge bila ca este doar un telefon ce nu face NIMIC in plus fata de orice android mid-range ? Intr-adevar, ios ruleaza impecabil pe cerinte minime; problema e ca in fiecare an apple lanseaza acelasi telefon de 3-4 ani, schimband doar ” carcasa”. Restul e minim, la iphone-ul in sine.

 • EuGeorge

  @Marius,dc sa schimbe Apple ceva la telefon cand fanii il cumpara doar pt ca este noul Iphone.

  Multi lasa comentariu in care zic ca “are un design extrem de urat si ca nu ii atrage cu nimic,dar abia astept sa-l cumpar”, daca nici asta nu rezulta o mare dovada de prostie atunci nu stiu din ce altcv. Nu zice nimeni sa cumperi un telefon cu Android,dar dc sa-ti iei un telefon la care nu ii suporti designul?

  Raspunsul?este Iphone? ce conteaza ca imi ofera acelasi c***t de 3 ani de zile si are un design de tot c***tul,este Iphone si trebuie sa-l am,ca sa dau pe spate chelnerita la mall cand il pun pe masa.

  Iphone nu este un telefon cumparat pt ce ofera,este un telefon cumparat pentru ca e la moda…si pt cei care comenteaza da functiile inutile de pe Android,cate functii are Iphone care sunt inutile in Romania si se pot folosii numai in America?

 • EuGeorge

  Noul Iphone are o noua functie veche de 2 ani,functia de Apple Pay care va fi utila in America si la care Apple isi trage un comison :)) cum sa implementezi o asemenea functie si sa ceri comision pe ea?Cum?
  Apple daca implementeaza in telefoane orice functie sau piesa,daca aceea piesa costa 1$ ei trebuie sa se asigure ca pt piesa aia in plus un utilizator obisnuit va platii 50$.

  Profit urias pe seama utilizatorilor orbi care inca nu vor sa accepte realitatea si se mint singuri.

 • Functia este noua, sistemul este nou, ideea este veche si implementata foarte prost. Daca te-ai fi uitat la modul in care functioneaza Apple Pay, ai fi vazut ca o sa faca uitate sistemele vechi.

 • EuGeorge

  Google Wallet iti cere sa introduci pin-ul fata de Apple Pay la care folosesti amprenta…chestia asta poate fi implementata peste noapte…

 • SteelTormentor

  Cand vad cum ridicati catastrofele astea de telefoane in slavi si cum va aiuresc tim cook si restul..imi vine sa imi iau un nokia de ala care tine vreo 7 zile bateria…am avut iphone-uri vreo 5 ani…pana la 5,pe care l-am scapat pe parchet si s-a crapat era 10 mil display-ul:))cum puteti sa spuneti ca nu are nevoie de procesor mai mare ?de rami mai multi?ca nu are nevoie ios-ul de ele?pai normal ca nu are nevoie…ios-7 si 8 sant doar continuarile nereusite ale sistemului pe care l-a inventat jobs…ce cred eu e ca ios 8 nici nu poate fi compatibil cu un procesor mai mare…ca si cum ai cumpara un laptop din 2014 si incerci sa ii instalezi windows 2000 ….nu te lasa sa o faci laptopul respectiv…ca nu e compatibila partea hardware ptr asa un sistem invechit ca windows 2000..de aia au mentinut procesorul de acum 2 ani..sau ma rog..un an…le laudati de pomana…de cand a instalat un prieten de-al meu ultima beta la ios8 ii da numai crash-uri pe safari pe motiv de…low memory…nu are nevoie de rami oare?of…efectul asta de turma….se vede ca e mult mai mare si mai grava marja de prostie in romania decat consideram initial…

 • amfetamin

  “In iPhone 6 Plus regăsim…Camera foloseste in continuare un stabilizator optic de imagine”? Cum adica folosește in continuare? E premiera pe 6 Plus,poate ai vrut sa zici de iPhone 6.

 • iPhone 6 nu are stabilizator optic de imagine.

 • Dan

  “Băi” @Marius – asta ca să încep cu apelativul tău preferat care-ți demonstrează gradul de educație (or the lack of, for that matter) – se pare că problema închinătorilor la altarul roboțelului grăsun, foarte verde și din păcate foarte nărăvaș (crash-crash, ca să rimeze) nu constă în faptul că Apple “nu oferă nimic nou” sau alte supoziții hilare de genul ăsta. Not by a long shot. Problema voastră, prietene, e hatereala. Românul nostru nu se simte bine dacă trece o zi fără să arate el cât de hater e. Intri zilnic pe un blog dedicat știrilor și noutăților din lumea Apple doar ca să arunci cu “opiniile” tale “echilibrate și echidistante”. Sunt atâtea bloguri care ridică în slăvi roboțelul obez. Fă-ne un bine, amice și varsă-ți veninul acolo. Noi suntem fani Apple. Cu sau fără hateri ca tine. Haters gonna hate. Keep up the hatin’ work. Just… not here.

 • Dan

  @zaone – complet off-topic: oare nu există un captcha special anti-hater pe care să-l implementezi la comment-uri? 🙂

 • @Dan: Lol, nu facem discriminare chiar asa :)))