Prima Pagina A8 iPhone 6 si iPhone 6 Plus – iata ce placa grafica performanta...

iPhone 6 si iPhone 6 Plus – iata ce placa grafica performanta foloseste Apple si ce beneficii aduce ea

  In cadrul conferintei pentru prezentarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus compania Apple a anuntat ca noul chip A8 al terminalelor contine o placa grafica ale carei performante sunt de 84 de ori mai bune decat cele ale iPhone 2G. Daca facem o comparatie cu iPhone 5S, atunci cresterea este de doar 50%, insa chiar si asa, ea sugereaza faptul ca Apple foloseste in al sau chip noua placa grafica PowerVR Series6XT GX6650.

  Noua placa grafica are 6 nuclee si ofera performante net superioare celei implementate in iPhone 5S, acea componenta fiind fabricata de catre aceeasi companie PowerVR. Separat de cresterea performantelor, PowerVR Series6XT GX6650 administreaza mult mai eficient si energia disponibila pentru terminalele noastre, astfel ca vom putea juca jocuri mult mai complexe fara a pierde la fel de multa energie precum in acest moment.

 • Strontiu

  O crestere de performanta semnificativa. Abia astept sa vad cum se compara cu Nvidia Tegra K1 care are GPU cu 192 de core-uri.

 • SteelTormentor

  Asa e,nu conteaza…si eu..am un bmw din 2004…de ce as vrea sa am unu din 2014:))))….offf

 • amfetamin

  O da,ca asa zice apple inseamna ca asa e. Sa vedem testele independente si mai vorbim dupa aia.Ce,acuma tre sa cred ca Iphone 6 Plus rezista 24 ore in convorbire3/4G??? Asa e si cu placa asta video. Cu fiecare nou model tot aceasi placa o aud,ca noul chip A6/7/8 e mai rapid cu nu stiu cat,dar in acelasi timp managerizeaza bateria mult mai bine insa realitatea ne-a demonstrat exact contrariul pana acum.Sunt chiar curios sa vad autonomia la 5S si 6 cu acelasi ios 8.

 • mircea

  Bine zis, si io astept niste teste adevarate, nu cele ale producatorului. Pai producatorul masinii mele zice ca ar avea un consum urban de maxim 8, iar in realitate sar lejer de 10.