Prima Pagina aplicatii iPhone 6 si iPhone 6 Plus au 1 GB RAM

iPhone 6 si iPhone 6 Plus au 1 GB RAM

  In cursul zilei de ieri v-am prezentat o prima confirmare a faptului ca iPhone 6 Plus are 1 GB RAM disponibil pentru utilizatori, iar astazi vine cea de-a doua, care elimina orice fel de dubii. Multiple website-uri care au facut review iPhone 6 si iPhone 6 Plus confirma faptul ca ambele terminale au 1 GB RAM, insa acest lucru nu pare sa afecteze in vreun fel performantele lor in diversele aplicatii testate pentru recenzii.

The 1GB of RAM inside, again, doesn’t sound too beefy, but seemed to handle the new multi-tasking features well and propped up some simultaneous emailing, video watching and HD gaming. Internal tweaks such as the Metal graphics upgrade we must wait to see the benefit of, but the new BioShock port is one of the most demanding games on iOS currently and it performed great, as did The Wolf Among Us (check out that colour spectrum) and Asphalt 8 (speeeeeeed).

  Atat in ceea ce priveste vizionarea de clipuri video, cat si in ceea ce priveste utilizarea de jocuri cu grafica HD, ambele terminale se descurca bine, in ciuda cantitatii de RAM ce pare a fi mica. Apple a optimizat iOS 8 intr-un asa mod incat ambele terminale sa poata rula toate functiile fara a avea probleme, chiar si in situatia efectuarii de multitasking, asa ca, teoretic, nu ar trebui sa resimtiti in vreun fel lipsa unui surrplus de memorie RAM pentru vreun terminal.

  Mai mult decat atat, de indata ce primele jocuri dezvoltate folosind Metal vor fi lansate, performantele terminalelor in ele vor fi si mai bune, noua tehnologie permitand accesarea unui numar mult mai mare de resurse oferite de hardware.

 • macheavel

  Putin putin

 • XuLeTZ

  Chiar ma uitam zilele trecute pe gsmarena la “Compare” si iPhone 6 Plus avea 2 GB pe langa 1GB iPhone 4.7″

  Sa inteleg ca nu prea am nici`un motiv sa fac upgrade de la iPhone 5s la 6 doar pentru 100 MHz procesor si o placa video ceva mai buna… Ma rog, si display`ul pentru carcotasi 🙂

 • Victor Preda

  Nu e RAM simplu, e iRAM. Un iRAM face cât 2 GB RAM

 • mircea

  Citeam un articol din august vizavi de migrarea de la apple la samsung, si ziceau ca este in crestere choar si in state, unde apple rules. Avand in vedere ca pana acum ip6 nu ma lasat cu gura cascata, sunt curios cati vor trece anul asta de la apple la samsung. Pana de craciun sper sa imi fac o idee mai buna despre ip6 si competitorul lui, samsung, nu de alta dar nu vreau sa arunc cu banii. Anul trecut am facut un ip5 bucati din cauza orange. Apropos, stiati ca orange ca de altfel si vodafone, in momentul in care iti activezi 4g-u, iti comuta antena, dar cand vrei sa treci din nou la 3g, hopa, brusc se misca mai greu ca prima data, iar asta cu scopul de a consuma traficul alocat mai repede. Mai am prieteni care au patit la fel, in cateva saptamani o sa avem si inregistrarile ca dovada. Daca o sa ii dam sa nu in judecata, asta inca nu stiu, dar pana acum testele indica faptul cu nu este din vina producatorului de hardware.

 • Catalin

  Pt. cei care cred ca 1GB de ram sunt putini.

  Avand in vedere ca Objective-C este limbaj “Managed”, developerii decid ce cat si pt. cat timp datele sa fie salveze in memorie, iar acestia testeaza intens aplicatiile ca sa nu aiba scurgeri de memorie (altfel nu cred ca trec peste procesul de verificare apple) deci folosesc exact cat trebuie. In plus, multitaskingul din iOS, nu este precum cel de pe PC sau android, deci chiar daca ai multe aplicatii deschise in background, nu toate tin ocupata memoria cu date inutile fiind in backround (datele fiind dealocate inainte de a intra in background… desigur inafara de cele care trebuie retinute si pe durata stagnarii fiind disponibile la relansarea aplicatiei), mai au si alte chestii utile pt. a folosi cat mai eficient memoria.

  De ce sa puna 2GB de RAM daca nu este cazul ? Doar ca sa te poti lauda ca ii ai. Parca vad ca in PC aveti 16GB, si stati doar pe facebook & youtube.

  La android problema apare deoarece java este un limbaj unmanaged (garbage collector), iar datele sunt tinute in memorie pana cand sistemul decide sa le goleasca (de ex. cand observa ca nu mai exista suficienta memorie si trebuie sa faca loc pt. noile alocari). De accea din 1GB de ram iti raman cam 200mb dupa restart (pe testate cu telefonul LG Optimus 4x HD al unui prieten). Deschizi un joc mai sofisticat, iar memoria este plina.

  PS: @Victor Preda sarcasmul tau totusi spune un mic adevar 🙂

 • Bogdan

  Ce nu inteleg inca … pana la urma au mai implementat in noile device-uri protectia din sticla de safir?

 • @Bogdan: Nu.

 • Ovidiu

  Au pus doar 1 Gb Ram pt ca la anu cand vine 6S doar atat osa fie in plus si o sa rupa vanzarile! ( eventual inca 100mhz la procesor). Strategie buna oricum

 • Victor Preda

  Pentru cei cu iPhone si iPad 64 biti am o surpriza http://austinmann.com/trek/iphone-6-plus-camera-review-iceland.
  Apoi intrati in General / diagnoza si utilizare ,, surpriza , Crash Low Memory ,,
  @catalin eu cred ca vorbesti mult si prost ,,