Pretul actiunilor Samsung atinge valoarea minima a ultimilor doi ani dupa lansarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus

  Luni compania Apple a anuntat ca a vandut 10 milioane de iPhone 6 si iPhone 6 Plus in doar 3 zile dupa lansarea oficiala a terminalelor in 9 tari de pe glob, cifra reprezentand un record pentru americani. Avand in vedere vanzarile puternice pentru cele doua noi terminale ale Apple, analistii americani si asiatici au reactionat cu recomandari pentru achizitia actiunilor celor din Cupertino, astfel ca pretul actiunilor Samsung a scazut constant in ultimele zile.

Samsung Electronics Co. slumped to its lowest level since 2012 in Seoul trading after Apple Inc. sold 10 million new iPhones and analysts lowered profit estimates for the world’s biggest maker of smartphones. Samsung declined 2.3 percent to 1,161,000 won, its lowest price since July 2012. The company that ships one of every four smartphones in the world has plunged 15 percent this year, wiping about $30 billion from its market value.

  Scaderea a fost atat de mare, incat pretul unei actiuni a atins valoarea inregistrata in luna iulie a anului 2012, an in care Samsung incepea sa anunte o crestere spectaculoasa a vanzarilor de smartphone-uri. Probabil unii se asteptau ca actiunile Samsung sa fie afectate de succesul iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa e greu de spus cati ar fi prezis ca valoarea lor va scadea atat de mult incat sa atinga valoarea de acum doi ani de zile, insa ele isi vor reveni in lunile urmatoare.