Prima Pagina Apple Samsung are mai multi angajati decat Apple, Google si Microsoft la un...

Samsung are mai multi angajati decat Apple, Google si Microsoft la un loc

  Samsung este una dintre cele mai mari corporatii de pe glob si desi ea este in principal cunoscuta pentru diviziile care produc dispozitive electronice, in realitate in compania este mult mai diversificata. Avand in vedere numarul mare de divizii, Samsung are angajati putin peste 275.000 de oameni pe intregul glob, cifra fiind enorma si de peste 2.5 ori mai mare decat cea a unuia dintre competitorii sai directi, Sony.

  Daca ne uitam totusi la Apple, Google si Microsoft, aflam ca Samsung are cu peste 25$ mai multi angajati decat toate aceste trei companii la un loc, dar acest lucru este perfect normal. Samsung produce aproape orice fel de dispozitive electronice si componente pentru ele, iar pentru a-si putea onora contractele, unele dintre ele cu Apple, Google sau Microsoft, are nevoie de o “armata” de angajati in fabricile sale de pe intregul glob.

 • merlin

  Pai au atatia angajati ca fabrica si chiloti de bucatarie. Daca nu o sa ajunga aia de la Samsung sa faca si prezervative… Calculatoare fac, masini de spalat fac, microunde fac, laptop-uri fac, televizoare fac, smartwatch-uri fac, telefoane fac, camere fac, aer conditionat fac… si multe altele.

 • Adioff

  Vapoare fac , vor face si autoturisme

 • ric

  din cate stiu au o ramura “samsung heavy indusstries” in care produc nave maritime. idee e ca cauta oricee din ce se poate scoate un ban dupa care deschid divizii ca au de unde investi. Practic ajung sa se autosustina, vezi ex din ind mobila unde peste 60% din componentele dintr-un tel de-al lor sunt inhouse, practic isi vand tot lor, plus ca vand si la altii.

 • masypo

  Fac și piese auto pentru daewoo.

 • dory

  Si ii vor cumpara pe Apple 🙂

 • Alex H

  ce sa faca o sa cumpere pe Apple :)) ce e cu tine ba omule daca apple o intrecut la bani pe coca cola si samsung inca nici no ajuns .

 • mircea

  Apropos de diversificarea productiei, samsung ca de altfel si alte companii sud-coreene ( hyundai ), au un sistem de management importat din folosofia socialista. Sa nu uitam ca sunt folosite la nivel international aceste sisteme ( ex: companiile din china), dar si la noi in tara inainte de ’89. Printre dezavantajele acestui sistem sunt: nivelul ridicat al investitiilor necesare pentru start-ul companiilor, dar si interdependenta anumitor departamente, cat si numarul mare de angajati. Avantajele sunt in principiu de ordin social, dar si din punct de vedere economic: capacitate de productie marita, diversificarea produselor, specializare si imbunatatire anumitor produse printr-un nivel ridicat al investitiilor in domeniul cercetarii, dar si accesul la tehnologii noi si ieftine. In orice sistem, exista plusuri dar si minusuri, totul depinde de filosofia companiei in general.

  Cand vine vorba de rivalitatea aceasta a fanilor ( a se retine ca apple si samsung colaboreaza dar se si dau in judecata ), fiecare e liber sa isi cumpere orice model, in principiu, cel mai important pt companii este sa vanda, nu conteaza modalitatea prin care vand. Cand citesc tot felul de comentarii in care oamenii se injura, ma gandesc imediat la nivelul redus de inteligenta ( rame sau viermi). Io ma bucur ca exista competitie, dar cu limita si fair-play. O zi buna!

 • dory

  Alex de unde sti tu ca au întrecut Coca-cola 🙂 serios acum

 • dory

  O întrebare…cine face celebrul super cipApple ??

 • alex

  TSMC face super chip-ul Apple