iPhone 6 si iPhone 6 Plus nu sunt capabile sa redea continut audio HD

  Cu multe luni de zile in urma s-a zvonit ca Apple ar urma sa implementeze in iOS 8 capacitatea de a reda continut audio HD si ca ar putea lansa iPhone 6 si iPhone 6 Plus cu un hardware capabil de o asemenea functionalitate. Din pacate iOS 8 nu include un asemenea sistem si Apple nu a mai lansat castile EarPods speciale care sa poata reda continutul de acest tip, insa iPhone 6 si iPhone 6 Plus contin un chip Cirrus Logic CS42L61 capabil sa redea continut audio HD.

It’s hard to conceive of Apple either creating a custom chip that’s less capable than the equivalent off-the-shelf component, let alone downgrading the audio capabilities of the iPhone’s DAC in subsequent generations. So it stands to reason the DAC on board the iPhone 6 is capable of sampling 24-bit/96kHz audio.

  Mai exact, vorbim despre continut audio de 96 Hz la 24 bit pe care Apple il accepta pentru upload in iTunes de la artistii din toata lumea, dar pe care nu il reda in iPhone-urile sale. O publicatie americana a incercat sa readea fisiere wav 24bit/96Hz pe iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa desigur ca nu a reusit, compania Apple preferand sa nu activeze intreaga functionalitate a chip-ului audio termin noile sale terminale iPhone.

  Desi acum iPhone 6 si iPhone 6 Plus nu pot reda continut audio HD, partea buna este ca Apple poate rezolva problema printr-un simplu update al iOS 8.