iOS 8 contine suport pentru imaginile animate APNG

  Fara ca Apple sa anunte oficial acest lucru in vreun fel in documentele publice legate de iOS 8 sau OS X Yosemite, compania Apple a implementat suport pentru formatul APNG in Safari pentru ambele sisteme de operare. Imaginea de mai sus este APNG, adica PNG animat si daca vizualizati articolul din Safari pentru iOS 8, OS X Yosemite sau Firefox, atunci acul se va roti, insa daca vizualizati imaginea din orice alt browser, o veti vedea statica.

The Animated Portable Network Graphics (APNG) file format is a non-standard extension to the Portable Network Graphics (PNG) specification. It allows for animated PNG files that work similarly to animated GIF files, while supporting 24-bit images and 8-bit transparency not available for GIFs. It also retains backward compatibility with non-animated PNG files.

  Formatul APNG a fost gandit in ideea de a inlocui GIF-urile care nu permit aplicarea de transparenta de 8 biti peste imaginile animate afisate in ele, insa standarul nu a primit suportul necesar in ultimii ani. O data cu implementarea suportului pentru el in iOS si OS X Yosemite, vom vedea cu siguranta mai multe imagini de acest gen publicate pe internet.