iOS 8 QuickType iti logheaza parolele, le ofera ca si sugestii pentru scriere

  iOS 8 QuickType este un sistem de scriere predictiva implementat de catre Apple in iOS 8, el functionand precum in imaginea de mai sus si oferind sugestii pentru cuvintele tastate folosind tastatura nativa a sistemului de operare. Desi Apple nu spune acest lucru si logic ar fi fost ca el sa nu se intample, se pare ca iOS 8 QuickType logheaza parolele utilizate de catre noi pentru logare in conturi si le ofera ca si sugestii pentru scriere.

  Desi poat parea ceva banal, problema este una foarte mare, daca folositi iOS 8 QuickType, deoarece sistemul invata parolele voastre si nu le uita, asa ca le poate oferi oricarei persoane care incearca sa va foloseasca terminalele. Compania Apple nu a reactionat in fata acestei probleme, dar probabil o va face, deoarece vorbim despre o vulnerabilitate serioasa pentru utilizatori, tastatura oferind parole ca si recomandari pentru cuvinte, legand parolele de username-urile utilizate pentru logari.

  Pana cand Apple va rezolva problema este indicat sa dezactivati QuickType selectand optiunea Off pentru Intrarea Predictive sau Anticipare din Settings>General>Keyboard sau Configurari>Genera>Tastatura.