Apple Watch – iata cum vor fi instalate aplicatiile si cum va fi prelungita autonomia bateriei

 

Multe dintre smartwatch-urile lansate pana acum sunt dependente de smartphone-uri pentru a fi intr-adevar utile, iar Apple Watch nu va fi cu mult diferit fata de ele. Desi compania Apple nu a oferit detalii privind metoda de instalare a aplicatiilor pentru viitorul sau smartwatch, se pare ca iPhone 5S, iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor avea disponibila o aplicatie speciala care le va conecta la ceas si le va permite sa instaleze aplicatii in el.

Apple Watch users will install an Apple Watch app on their iPhone, which will be used to download apps onto the watch as well as likely manage Apple Watch settings. A user’s iPhone is also used to help with computational demands. Apple cleverly pushes a lot of processor needs to the phone in order to preserve Apple Watch battery life.

Apple nu a prezentat metoda de instalare a aplicatiilor in timpul afisarii publice a ceasului in Paris, insa un jurnalist care a avut ocazia de a il testa a oferit cateva detalii in legatura cu el. iDevice-urile vor avea o aplicatie ce va prelua rolul unui hub centra, aplicatiile pentru Apple Watch fiind descarcate in el, de acolo fiind instalate in smartwatch, totul pentru ca ecranul mic nu permite afisarea unei aplicatii proprii pentru asemenea task-uri.

Mai mult decat atat, aplicatia care va administra Apple Watch va permite si modificarea de setari ale smartwatch-ului si va prelua procesarea anumitor task-uri pentru a economisi energia bateriei ceasului. Detalii suplimentare gasiti in review-ul sau, insa nu veti afla nimic despre pret si lansare deoarece Apple evita sa ofere aceste informatii.