OCCUPY CENTRAL – guvernul chinez foloseste un malware pentru a monitoriza protestatarii din Hong Kong ce folosesc iOS si Android

  Daca ati urmarit buletinele de stiri ale ultimelor zile, atunci probabil ati aflat ca in Hong Kong se desfasoara unul dintre cele mai ample proteste ale ultimilor ani, el fiind numita OCCUPY CENTRAL si fiind directionat impotriva guvernului chinez. Pentru ca oamenii refuza de aproape doua saptamani de zile sa se retraga din proteste, guvernul chinez a conceput o aplicatie “dotata” cu malware pentru iOS si Android si a inceput sa o distribuie prin SPAM trimis folosind reteaua aplicatiei WhatsApp Messenger.

This is the first time that we have seen such operationally sophisticated iOS malware operational, which is actually developed by a Chinese-speaking entity.

  Se pare ca unul din zece terminale care au primit acest mesaj au instalat aplicatia si desi ea afecteaza doar iPhone, iPad sau iPod Touch-urile care au jailbreak, vorbim despre unul dintre cele mai sofisticate tipuri de malware pentru iOS. De indata ce un smartphone este afectat, chinezii au acces la aproape orice date din acestea, incluzand mesajele, listele de apeluri, agenda de contacte, locatia si cam orice poate fi preluat dintr-un terminal mobil pentru diagnoza.

  Aplicatia este promovata ca fiind dezvoltata de catre Code4HK, o comunitate online care a distribuit informatii despre proteste, insa din pacate ea infecteaza tot mai multi utilizatori care pot fi oricand monitorizati de catre guvernul din China.