Utilizarea Siri in timp ce conduci este mult mai periculoasa decat crezi


Apple a lansat asistentul personal Siri ca un sistem menit sa usureze viata utilizatorilor care nu ar mai fi nevoiti sa navigheze prin meniuri complexe si sa efectueze diverse actiuni, simplele comenzi vocale urmand a prelua rolul acestora. Apple s-a gandit ca Siri ar fi util la volan deoarece le-ar permite utilizatorilor sa intreprinda diverse actiuni fara a se mai uita efectiv la ecran, insa din pacate asistentul distrage atentia soferilor mai mult decat navigarea printr-un meniu complex de optiuni.

  Organizatia americana pentru siguranta circulatiei a efectuat un studiu pentrua  vedea cat de periculoasa este utilizarea Siri in timp ce conducem, iar in imaginea de mai sus aveti prezentate rezultatele lor. Modificarea postului radio sau a temperaturii interioare a masinii distrage cel mai putin atentia unui sofer, in timp ce Siri o distrage cel mai mult, problemele pe care asistentul le are in intelegerea cuvintelor noastre fiind cea mai mare problema in intreaga operatiune.

  Avand in vedere ca Siri nu intelege cuvintele corect, el introduce expresii gresite in mesaje sau actioneaza gresit functii, astfel ca noi trebuie sa interactionam cu terminalul. Avand in vedere toate acestea, aveti grija cand utilizati Siri la volan deoarece el este mult mai periculos decat v-ati fi imaginat.