Apple neaga cauzare intrarii in insolventa a GT Advanced, va incerca sa evite concedierea angajatilor

  GT Advanced este o companie contractata de catre Apple pentru a administra o fabrica din statul american Arizona care are rolul de produce panouri din sticla de safir pentru terminale iPhone si Apple Watch. Zilele trecute GT Advanced a anuntat intrarea in insolventa dupa ce Apple nu i-a platit 139 de milioane de dolari ca parte a contractului, insa se pare ca aceasta plata nu a fost facuta deoarece GT Advanced nu si-a indeplinit obligatiile contractuale fata de Apple.

We are focused on preserving jobs in Arizona following GT’s surprising decision and we will continue to work with state and local officials as we consider our next steps.

  Compania Apple a oferit astazi un raspuns oficial la intrebarile privind insolventa GT Advanced, sustinand ca a fost surprinza de decizia luata de catre compania partenera, insa ca nu a platit respectiva suma deoarece nu a primit ceea ce a contractat. Apple nu s-a gandit ca decizia sa ar putea genera intrarea in insolventa a celor de la GT Advanced, insa acum analizeaza pasii care trebuie facuti in aceasta situatie si va incerca sa pastreze slujbele angajatilor fabricii din Arizona.

  Indiferent ce decizie va lua compania Apple, este clar ca ea are nevoie de un partener care sa ii administreze fabrica din Arizona si sa produca sticla de safir pentru viitoarele sale produse.