Prezentarea iPad Air 2, iMac Retina si OS X Yosemite a fost anuntata de Apple

  Saptamana trecuta am aflat ca pe data de 16 octombrie compania Apple ar putea prezenta oficial iPad Air 2, iMac Retina si OS X Yosemite lumii intregi intr-o conferinta ce va avea loc in campusul sau din Cupertino. Informatiile de vineri sunt confirmate astazi de catre invitatiile trimise de catre cei de la Apple pentru eveniment, o multitudine de jurnalisti din lumea intreaga fiind chemati de catre cei din Cupertino pentru a vedea ceea ce au pregatit ei pentru noi.

UPDATE: Conferinta va fi transmisa IN DIRECT de catre Apple.

iPad Air 2

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BsGWr0ZFFVU&w=400&h=300]

  iPad Air 2 urmeaza sa vina cu acelasi ecran de 9.7 inch, cu aceeasi rezolutie de 2048 x 1536 pixeli, insa cu un design usor modificat care o va face mai subtire si mai usoara, restul componentelor principale urmand a ramane neschimbate. iPad Air 2 va avea, cel mai probabil, un chip A8X, acelasi 1 GB RAM, aceeasi baterie grozava, o camera de 8 megapixeli cu un senzor de imagine nou, o camera frontala de 1.2 megapixeli, suport pentru 20 de frecvente LTE si viteze de pana la 150 Mbps.

iMac Retina si OS X Yosemite

  iMac Retina urmeaza sa includa un Retina Display cu rezolutie dubla fata de cea a actualelor modele cu ecrane de 27 inch, doar o versiune cu ecran atat de mare urmand a fi lansata de catre compania Apple. In ceea ce priveste OS X Yosemite, Apple va face din nou o scurta prezentare a sistemului de operare pentru a le reaminti utilizatorilor ceea ce urmeaza sa primeasca in momentul lansarii sale oficiale, alte functii noi nefiind deocamdata planificate pentru noi.

  Deocamdata nu se stie cand va fi lansata iPad Air 2, insa presupun ca pe data de 24 octombrie ea ar trebui sa fie disponibila in magazine pentru achizitie. In ceea ce priveste OS X Yosemite, noul sistem de operare ar urma sa fie lansat pe data de 20 octombrie impreuna cu iOS 8.1.