Google Now umileste Siri si Cortana intr-un test al asistentilor personali pentru terminale mobile

  Siri a fost lansat in 2011 in versiune beta ca un asistent personal pentru posesorii de terminale iPhone si desi compania Apple nu a anuntat oficial ca a scos asistentul din perioada de testare beta, a extins disponibilitatea sa la alte terminale. Desi Apple lauda Siri pentru acuratatea intelegerii cuvintelor si pentru rapiditate sau afisarea de rezultate cat mai corecte, un nou test ne demonstreaza faptul ca Google Now inca este mai eficient atat decat Siri, cat si decat Windows Phone Cortana.

  O companie a facut 2000 de interogari pentru fiecare dintre cei asistenti si a verificat ce procent dintre ele primeste raspunsuri complete de la ei, iar graficul de mai sus prezinta o situatie sumbra pentru Apple. Practic Google Now a reusit sa ofere raspunsuri complete pentru 88% dintre cele 2000 de interogari, in timp ce Siri a avut un procentaj de doar 53%, Cortana plasandu-se pe ultima pozitie cu un procentaj de numai 40%.

  In aceste conditii, compania Apple are foarte multe de rezolvat in ceea ce priveste functionalitatea asistentului personal Siri, insa e putin probabil sa ofere prea multe, din moment ce inca suporta putine limbi de pe glob.