Google Nexus 9 va fi prezentata cu o zi inaintea iPad Air 2

  Nexus 9 este o noua tableta din seria Nexus pe care compania Google se pregateste sa o lanseze pe piata in cursul acestei luni, un zvon aparut in cursul acestui weekend sugerand faptul ca ea va fi prezentata pe data de 15 octombrie. Dupa cum prea bine stiti deja, pe data de 16 octombrie compania Apple se pregateste sa prezinte lumii intregi tableta iPad Air 2, asa ca evenimentul celor de la Google este extrem de interesant gandit, dar din pacate va ramane in umbra celui pregatit de catre Apple.

  Nexus 9 este fabricata de catre compania HTC pentru cei de la Google, exact precum o buna parte dintre terminalele din seria Nexus, iar asta in conditiile in care Google a achizitionat Motorola cu doar cativa ani in urma. Nexus 9 urmeaza sa aiba un ecran de 9 inch, cu doar 0.7 inch mai mic decat cel al iPad Air 2, cu rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, insa partea interesanta este ca ea va functiona in baza noului chip K1 dezvoltat de catre cei de la Nvidia pentru terminale Android.

  Cu un presupus pret de vanzare de doar 399$, tableta celor de la Google este cu 100$ mai ieftina decat iPad Air 2 si va fi atractiva pentru o gama larga de clienti, ea avand probabil instala Android L 5.0.

  Nu uitati ca pe 16 octombrie incepand cu ora 19:30 va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre tot ceea ce urmeaza sa prezinte compania Apple. In aceeasi masura va recomand sa descarcati aplicatia iDevice.ro pentru a fi mereu la curent cu toate noutatile din lumea Apple.