7 milioane de conturi Dropbox ar fi fost sparte, o parte dintre parole ajung pe internet

  Dupa problemele privind stergerea datelor unor utilizatori Dropbox, iata ca astazi aflam despre o noua problema care afecteaza serviciul de stocare de fisiere in Cloud al companiei cu acelasi nume. Conform unor hackeri care au publicat pe internet sute de combinatii de conturi Dropbox si parole pentru ele, o baza de date cu 7 milioane de conturi Dropbox ar fi fost sparta si furata de la compania americana, insa ea neaga faptul ca sistemul sau de securitate ar fi fost compromis.

Dropbox has not been hacked. These usernames and passwords were unfortunately stolen from other services and used in attempts to log in to Dropbox accounts. We’d previously detected these attacks and the vast majority of the passwords posted have been expired for some time now. All other remaining passwords have been expired as well.

  Cei de la Dropbox sustin ca un serviciu tert care se conecta la serverele sale ar fi fost spart de catre hackeri si ca parolele conturilor furate ar fi fost dezactivate deja, impreuna cu multe altele care nu sunt suficient de sigure. Avand in vedere ca hackerii nu au publicat baza de date completa cu parolele furate, ramane de vazut cine are dreptate in aceasta situatie, insa probabil problema nu este chiar atat de grava precum pare la o prima vedere.

  In aceste conditii, este bine sa va schimbati parola contului Dropbox daca ati conectat serviciul la aplicatii terte, deoarece exista posibilitatea ca al vostru username sa se afle printre cele afectate.

10 COMENTARII

  1. Asa va trebuie. Va e lene sa folositi un stick usb. Cloudul e furt cu acordul vostru din punctul meu de vedere. Si voi cica, vreti intimitate..

  2. Niciun serviciu de Cloud nu este sigur,cum niciun server din lume indiferent de securitatea acestuia,intotdeauna va exista o mica fereastra prin care ar putea fi spart.

    Daca vrem sa avem pozele sau fisierele disponibile pe 10 device-uri din 10 puncte diferite din lume,acesta este riscul pe care trebuie sa ni-l asumam.

    Daca vrem sa avem pozele si fisierele doar pe un Pc,dar sa fim siguri ca nu ni le fura nimeni,atunci le tinem toti acasa pe calculatorul nostru si sunt in siguranta…pana crapa Windows-ul asa brusc si pierdem tot :))