Google Play genereaza cu peste 60% mai multe descarcari de aplicatii decat App Store, genereaza mai putini bani

  Cu trei ani in urma App Store-ul era rege absolut al magazinelor virtuale de aplicatii, cu cele mai mari cifre de descarcari si cele mai mari venituri generate in urma lor pentru compania Apple. In 2014 lucrurile sunt complet diferite, deoarece Google Play genereaza cu 60% mai multe descarcari decat App Store, iar acest lucru este perfect normal, avand in vedere ca numarul de terminale Android existente pe piata este aproximativ dublu fata de cel al iDevice-urilor.

  In ceea ce priveste banii generat de catre cele doua magazine App Store-ul ramane in continuare rege, Google Play-ul generand aproximativ 60% din veniturile magazinului detinut de catre compania Apple. Discrepanta dintre numarul mare de terminale active si incasarile mici este data de faptul ca majoritatea celor care cumpara terminale Android nu au bani sa cumpere si aplicatii pentru ele, acest lucru fiind demonstrat ani si ani de-a randul.

  In cativa ani Google Play va domina App Store-ul din toate punctele de vedere si acest lucru este perfect normal avand in vedere cresterea de care se bucura in continuare platforma celor de la Google.