Prima Pagina Android Google Play genereaza cu peste 60% mai multe descarcari de aplicatii decat...

Google Play genereaza cu peste 60% mai multe descarcari de aplicatii decat App Store, genereaza mai putini bani

  Cu trei ani in urma App Store-ul era rege absolut al magazinelor virtuale de aplicatii, cu cele mai mari cifre de descarcari si cele mai mari venituri generate in urma lor pentru compania Apple. In 2014 lucrurile sunt complet diferite, deoarece Google Play genereaza cu 60% mai multe descarcari decat App Store, iar acest lucru este perfect normal, avand in vedere ca numarul de terminale Android existente pe piata este aproximativ dublu fata de cel al iDevice-urilor.

  In ceea ce priveste banii generat de catre cele doua magazine App Store-ul ramane in continuare rege, Google Play-ul generand aproximativ 60% din veniturile magazinului detinut de catre compania Apple. Discrepanta dintre numarul mare de terminale active si incasarile mici este data de faptul ca majoritatea celor care cumpara terminale Android nu au bani sa cumpere si aplicatii pentru ele, acest lucru fiind demonstrat ani si ani de-a randul.

  In cativa ani Google Play va domina App Store-ul din toate punctele de vedere si acest lucru este perfect normal avand in vedere cresterea de care se bucura in continuare platforma celor de la Google.

 • Mostwanted

  Nu e vorba ca nu au bani … Este total gresita afirmatia … Principala cauza e ca sunt multe magazine neoficiale unde gasesti aplicatiile gratis (gen aptoide) … Ma surprinde o astfel de logica 🙂 (ca oamenii care folosesc android nu au bani de aplicatii)

 • @Mostwanted: Toti dezvoltatorii se plang ca oamenii care detin android nu au bani si nu cumpara nimic. E o realitate, shit happens.

 • EuGeorge

  Diferenta este facuta de faptul ca sunt si telefoane cu Android la 150 de lei si binenteles cineva care isi cumpara un telefon low buget cu siguranta nu va fi o persoana care va platii foarte multe aplicatii.
  Iar problema a 2-a,consta in faptul ca multi isi descarca aplicatile cu bani,de pe cine stie ce torrenturi si le descarca free si se mai pierd niste bani si din aceasta cauza.

 • sebip

  Nu cumpăra pentru ca au alternative plus ca multe sunt gratis

 • iTu

  probabil nu au bani pe contul google, nu trebe sa te simtzi flatat most….din cercul meu de prieten care au android nu e unul care a platit vreodata ptr un app. eu sunt de parere ca daca iti place un app ar trebui sa rasplatesti munca omului si sa nu uitam ca pretzurile nu sunt deloc mari.

 • sebip

  Deci ii un raport care spune ca Google play are cu 60% mai multe descarcari decat App Store, deci oamenii folosesc aplicatii, le descarca, sunt interesati de ele. Dar daca incasarile sunt mai mici poti sa tragi o singura concluzie: ori sunt gratis ori sunt mai ieftine. Nu inteleg ce vina are utilizatorul final.

 • Pingback: App Store a stabilit un nou record de descărcari pentru aplicații | iDevice.ro()