App Store a stabilit un nou record de descărcari pentru aplicații

aplicatii noi  In cadrul conferinței pentru anunțarea rezultatelor financiare pentru Q4 2014, Tim Cook a oferit o actualizare privind numărul de aplicații descărcate efectiv din magazinul companiei pe care o conduce. Conform lui Cook, 85 de miliarde de descărcări au fost inregistrate in cei 6 ani de existență a App Store, cifra fiind remarcabilă, insă apropiată sau mai mică decât cea înregistrată de către Google Play, principalul magazin concurent.

  Lansarea iPhone 6 și iPhone 6 Plus a generat cu siguranță o creștere substanțială a descărcărilor făcute din magazinul de aplicații al celor de la Apple, însă un studiu recent a dezvăluit faptul că Google Play a întrecut cu mult App Store în acest segment. Deși App Store nu mai este “regele” magazinelor online de aplicații pentru terminale mobile în ceea ce privește descărcările, partea bună a problemei este că Apple încasează în continuare cei mai mulți bani.

3 COMENTARII

  1. E o diferenta nuantata de zaone in articol. Clientii Google Play sunt in genere interesati de aplicatii free. Sunt clienti care dau intre mai putini si mult mai putini bani pe telefoanele lor. Prin consecinta activitatea lor e mai redusa privind achizitiile de pe GP, datorita pur si simplu puterii mai mici de cumparare. Daca imi aduc bine aminte anul trecut aveau 90% din descarcarile din Apple Store, dar la incasari aveau aproape 65%.