Prin iPad Air 2 Apple se pregateste sa “omoare” cartela SIM

  Aseara v-am spus ca iPad Air 2 este prima tableta din lume care va include o cartela SIM universala numita Apple SIM, aceasta inlocuind cartelele SIM clasice oferite de catre operatorii de telefonie mobila pentru clienti. Apple SIM, sau cartela SIM Apple, este compatibila cu patru operatori de telefonie mobila din SUA si le permite posesorilor de tablete iPad sa aleaga oricare dintre ofertele de internet ale acestora fara a instala o cartela a lor in tableta, ei putand schimba ofertele oricand doresc fara nici cel mai mic efort.

The new Apple SIM is preinstalled on iPad Air 2 with Wi-Fi + Cellular models. The Apple SIM gives you the flexibility to choose from a variety of short-term plans from select carriers in the U.S. and UK right on your iPad. So whenever you need it, you can choose the plan that works best for you — with no long-term commitments. And when you travel, you may also be able to choose a data plan from a local carrier for the duration of your trip.

  AT&T, Sprint si T-Mobile din SUA, plus EE din Marea Britanie, colaboreaza cu Apple pentru acest sistem, astfel ca tabletele vandute de catre companie in SUA si Marea Britanie vor avea Apple SIM, cartela SIM Apple. Implementarea acestui nou tip de SIM este prima mare lovitura data de catre compania Apple cartelelor SIM normale, deoarece implementarea acestui SIM in tabletele iPad este un test facut de catre compania Apple pentru viitoarea implementare in iPhone.

  Din 2015 exista sanse foarte mari ca terminalele iPhone sa includa acest Apple SIM cu suport pentru mult mai multi opertori de telefonie mobila si astfel nu vom mai fi nevoiti sa schimbam cartele pentru a trece de la un operator de telefonie mobila la altul. Trecerea de la SIM-urile normale la Apple SIM nu va fi facuta imediat si nu va fi acceptata initial de catre toti operatorii de telefonie mobila, insa ea va veni in timp si ne va usura viata.