10 motive pentru care iPad Air 2 este superioara iPad Mini 3

  iPad Air 2 si iPad Mini 3 au fost prezentate aseara de catre compania Apple si dupa cum v-am spus deja, cea din urma tableta s-a dovedit a fi marea dezamagire a tuturor celor care asteptau o lansare impresionanta din partea Apple. Din pacate compania americana pune foarte mare accent pe iPad Air 2 cu aceasta actualizare, lasand iPad Mini 3 cu prea putine motive importante pentru a o cumpara, Apple intentionand prin aceasta strategie sa concentreze atentia tuturor spre modelul cu ecran mare.

Ecran Retina laminat

  Pentru iPad Air 2 compania Apple a ales sa lamineze ecranul precum in cazul iPhone-urilor, acest lucru impiedicand inmagazinarea de aer intre componentele ecranului, imbunatatind in acelasi timp si calitatea imaginilor.

Substanta anti-reflexie aplicata peste ecran

  Pentru noua tableta compania Apple a tratat ecranul cu o substanta anti-reflexie, aceasta reducand cu pana la 56% glare-ul in timpul utilizarii, deci folosirea produsului in conditii de luminozitate ridicata va oferi o experienta mult mai buna.

Carcasa mai subtire

  iPad Air 2 este cea mai subtire tableta din lume, cu o grosime de doar 6.1mm, compania Apple sustinand ca ea si iPad Mini 3 sunt impreuna mai subtiri decat primul model al iPad lansat in 2010.

Chip A8X

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus au venit impreuna cu un chip A8 care ofera performante ridicate, astfel ca in noua tableta regasim un chip A8X care are o placa grafica mult mai performanta, insa in iPad Mini 3 compania Apple a ales sa pastreze vechiul chip A7. Separat de placa grafica cu performante duble, iPad Air 2 cu chip A8X ar putea avea si 2 GB RAM, dublu fata de 1 GB RAM cat ofera vechiul chip A7.

Co-procesor de miscare M8

  Principalele noutati aduse de co-procesorul de miscare M8 din chip-ul A8X sunt recalibrarea automata si constanta a senzorilor din iDevice-uri, dar si imbunatatirea autonomiei bateriei folosind doua accelerometre, chip-ul A7 neavand asemenea functii.

Camera principala si camera fontala superioare

  iPad Air 2 vine cu o camera principala de 8 megapixeli ce are un senzor de imagine superior care focalizeaza automat si mai eficient  utilizatorii aflati in fata obiectivelor. iPad Mini 3 are vechea camera de 5 megapixeli si vechea camera FaceTime HD, aceasta neavand optiunea de a focaliza automat subiectii si de a inregistra poze grozave in conditii de luminozitate scazuta.

Burst Mode

  Noua tableta iPad are implementata functia Burst Mode disponibila in terminalele iPhone de mai bine de un an de zile, ea permitand acum inregistrarea a pana la 10 poze pe secunda si alegerea automata a celor mai bune dintre ele.

Inregistrare video slow-motion

  Desi iPhone 6 si iPhone 6 Plus pot inregistra clipuri video slow-motion la 240 de cadre pe secunda, iPad Air 2 este limitata la doar 120 de cadre pe secunda, iar asta pentru ca Apple nu doreste sa ofere aceleasi functii precum in cazul terminalelor iPhone.

Suport pentru Wi-Fi 802.11ac si 4G la 150 Mbps

  Exact precum in noile terminale iPhone, compania Apple ofera in noua tableta iPad suport pentru Wi-Fi 802.11ac care permite transferul de date la viteze de pana la 866 Mbps cu routerele compatibile. Separat avem si suport 4G pentru peste 20 de frecvente LTE si posibilitatea de a naviga pe internet la viteze de pana la 150 Mbps.

Barometru

  In final pentru co-procesorul de miscare M8 din noul chip A8X avem si un barometru care ne permite sa masuram presiunea atmosferica, dar si altitudinea, el fiind implementat in principal pentru aplicatiile de fitness.

7 COMENTARII

  1. Dc nu zici AppleForever nimic si de Ipad Mini 3? care nu are absolut nimic nou,decat Touch Id :))

    Asta e update la un produs nou,intr-un an de zile.