Apple nu va lansa un Mac cu touchscreen

  iMac cu touchscreen este unul dintre vechile vise ale multor fani ai companiei Apple, iar în ultimii ani am vazut o multitudine de zvonuri legate de posibila lansare a unui asemenea produs, însă un manager al companiei americane ne confirmă din nou că acest lucru nu se va întampla. Craig Federighi, vicepreședintele diviziei de dezvoltare software din cadrul companiei Apple a declarat într-in interviu recent că Apple nu va lansa un asemenea produs deoarece experiența de utilizare nu este potrivită.

We don’t think it’s the right interface, honestly, Mac is sort of a sit-down experience. We’ve really focused on building the best track pads we can, something where it feels [like] your posture’s relaxed, it’s a comfortable machine to use, And, of course, over the years we’ve experimented with all the technology, but we found it just wasn’t good. … We’re not all that interested in building one.

  El susține că Mac-urile au fost gandite pentru a fi utilizate în timp ce utilizatorul stă jos pe scaun, în timp ce implementarea unui touchscreen impune folosirea sa într-un mod complet diferit, dar nu foarte confortabil. Dupa ani de testare a unui număr de prototipuri ale Mac echipate cu ecrane tactile, compania Apple a decis că este mai util să dezvolte trackpad-uri avansate și nu să implementeze ecrane tactile care strică experienta de utilizare a celor care le folosesc.

  În această idee, nu vom vedea prea curând un iMac cu touchscreen, așa că daca sperati la că un asemenea produs va fi lansat, ar fi bine sa va luați gândul de la el.