iMac Retina Display este dezasamblat, iata componentele interne (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=TLJN4S5nJ6E&w=400&h=300]

  iMac Retina Display a fost lansat de catre compania Apple in cursul serii de joi, fiind pus in vanzare atat in Apple Store Online, cat si in unele magazine fizice, cei de la iFixIt reusind sa achizitioneze un model pentru a vedea ce componente se ascund in el. In clipul video de mai sus puteti vedea toate secretele pe care iMac Retina Display le contine si conform expertilor, Apple nu a schimbat modul de pozitionare al componentelor in carcasa iMac, inlocuind doar o parte dintre componentele vechi cu altele noi.

  Mai exact, Apple foloseste acelasi tip de SSD precum in cel mai recent model al MacBook Pro, foloseste, placa logica si controller-ul Bluetooth fiind identice precum in cazul iMac-urilor vechi. Separat de acestea, compania Apple a implementat un procesor nou, o placa grafica noua si un nou tip de ecran, acesta fiind produs de catre compania LG, el fiind controlat de catre un chip special numit timing controller de catre Apple, el fiind un model numit DP665, produs de catre Parade Technologies.

Specificatii tehnice

  • procesor quad-core Intel i5 tactat la 3.5 GHz cu Turbo Boost pana la 3.9 GHz;
  • 8 GB DDR 3 RAM (2×4 GB) la 1600 MHz;
  • placa video AMD Radeon R9 M290X 2 GB cu GDDR5 RAM;
  • 802.11ac Wi-Fi si Bluetooth 4.0;
  • mediu de stocare SSD PCIe + un HDD SATA.

  In final merita mentionat faptul ca RAM-ul poate fi inlocuit fara a deschide intreaga carcasa, Apple lasand in design-ul sau o deschizatura care ofera acces direct la modulele RAM. iMac Retina Display permite in acelasi timp si inlocuirea procesorului saua  HDD-ului, insa in cazul primului dintre ele este necesara taierea substantei adezive a placii de baza pentru a efectua modificarea. iMac Retina Display are un scor de reparare de 5 din 10, asa ca nu va apucati sa il desfaceti decat daca stiti exact ceea ce urmeaza sa faceti.